Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-22-2008, 13:15   #196
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Fethullah Gülen - Papa buluşması ...
Alıntı:
Gercekleri Görelim Nickli Üyeden Alıntı
Yapılan Abantlarda şimdiye kadar sonuç bildirgesine yazılanlardan örnekler, yorumlarınıza açıktır efendim:

1- Vahiy’in akla hitap etmesi gerçeğinden yola çıkılarak, İslami problemlerde “salt aklın“ kullanılabileceği, çağdaş çözümlerin bulunulabileceği, (1. Abant)

2- Atatürk’ün “Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir” ifadesindeki milletin Türk Milleti değil siyasi irade olduğu kabul edilmiştir. Böylelikle bu sözün içi boşaltılmıştır. Kabul edilen bu hali ile “Türk Milletinin” Anadolu’da hakimiyeti yoktur denmektedir. (1. Abant)

3- Türk Milletince kutsal görülen “Devlet” inancı için “Kutsal devlet” yoktur, sivil inisiyatif vardır. ( 1. Abant)

4- Mevcut merkeziyetçi hantal, bürokratik yönetim yerine, yerel topululukları, il, ilçe, belde ve köy düzeyinde sisteme ortak eden, katılımcı yönetimi, üniter devlet anlayışı içinde yapılandıracak bir idari reform gerekmektedir. (3. Abant- Yerel yönetimler yolu ile öncelikle G.Doğunun fedarasyon yapısına geçişi)

5- Ülkenin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğu, İslam'ın demokratik-hukuk devletinin önünde bir engel olmadığı vurgulandı (3. Abant - Sivil anayasa denilen Türkiye’de yaşayan tüm kimliklerin ortaklaşa anayasası- İslam..Hangi İslam? Gülen’in başını çektiği “Kontrol altında ki İslam" modeli mi?)

Abant toplantılarının ne kadar faydalı olduğu bu sonuç bildirgesiyle ortaya çıkıyor. Bir Milli Görüşçü bu maddelerin hiçbirinden rahatsız olamaz.

Bir Milli Görüşçü; Ergun Poyraz, N.Kavcar, N.Hablemitoğlu gibilerinin düşünceleriyle inançlı kardeşlerine saldıramaz, bunu yaparsa kendisi kaybeder ve Milli Görüş'e zarar verir.

Bu noktada Necip Fazıl'a katılıyorum. Yıllarca, Nur Cemaati hakkında atıp tuttuk veya öyle yönlendirildik. Ama, kainatın Milli Görüş'e sığmayacağını ve Mili Görüş'ün 'ufuk' sorunu olduğunu, Türkiye'nin geleceğini ancak Nur Cemaati'nin inşa edebileceği gördük.

İşçi Partililer,CHPliler, komünistler küfür misali tek millet olmuş üzerimize geliyor, Milli Görüşçüler de buna destek veriyor. Bugün laikçilerden duyduğumuzu ertesi gün Milli Görüşçülerden duyuyoruz. Üzülüyorum kendileri için...

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla