04-22-2008, 16:52
|
|
|
Sirlar dünyasi, Besinci boyut, vb yapimlar hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
MaU_95 Nickli Üyeden Alıntı
Hurafe demişsin Jonathan örnekle açıklar mısın ne demek istedin?[/b][/color]
|
İslamın bilinmeyen yönlerini,biliniyormuşcasına yansıtmak..
Rivayetlerin, yani kulakdan dolma hikayelerin gerçekmişcesine yansıtılması..
Herşeyden önce, sanki yönetmen ahirete gidip gelmişcesine, öbür dünyada yaşanacakları yansıtması.
Olağan dışı olayların, sanki hergün yaşanıyormuş gibi anlatmak.
Kötülük yapanlar dizide mutlaka cezalandırılıyor, günümüzde İsrailin Filistine yaptıkları karşısında hergün onlarca İsrailli ölmesi gerekiyor. Avrupada ahlaksız yaşamların cezası çekilmesi gerekiyor.
Hurafeler dinimize ciddi zararlar veriyor, bunu kabullenmek lazım. Aynı Çanakkalede destanında olduğu gibi. Orada anlatanlara sorsak, savaşı evliyalar, yatırlar kazanmıştır.
|
Hurafe = Dine sonradan girmiş yanlış inanç. (TDK)
Dizinin amacı belli, yapılanlar belli. Kötü bir şey yok ortada, şiddet, kavga yerine iyilik, hoş görü örnekleniyor, ahlaksızlık yerine güzel ahlak örnekleniyor, insanların bir takım dersler çıkarması sağlanıyor. Bu amacı taşıyarak yapılan bu programları desteklemek gerek. Bir bölümünde (ki en çok etkilendiğimdir) bir kadın bebeği doğaya bırakıyor aradan geçen günlere rağmen bebek hayatta kalıyor. Kadın da yaptğına pişman oluyor. Çıkarılacak o kadar çok ders var ki.
Ön yargılarınızdan kurtulup izleyin, çocuklarınıza izletin. Hurafe görmedim ben bugüne kadar dizilerde gerçi o gözle de hiç bakmadım itiraf edeyim. Olduğuna ihtimal vermiyorum. Yine de hurafe olduğunu idda ettiğiniz bir bölümü Youtube den bulabilirseniz link yollayın bakalım belki görürüz bir şey, tabii o kadar varsak .
|
|
|