Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-25-2008, 18:13   #6
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart 3 karım var, kime ne?
Alıntı:
MaU_95 Nickli Üyeden Alıntı
Doğru demiş kim ne. Mutlu iseler kimseyi ilgilendirmez.
olur mu arkadaşım ya? Tamam dinimiz evliliği 4 hanımla sınırlamış ama üzerinize nikahlayın demiş. Yasalar el vermiyorsa nasıl nikahlıyacaksın? Başına bir iş geldiğinde hanımların durumu ne olacak? Nasıl haklardan faydalanacak? Dersen ki ölmeden önce ben paylaştırırım. O da olmaz. Çünkü resmi nikahlı eş isterse tüm mala el koyabiliyor. Benzeri bir durumu 3-4 yıl önce ben gördüm.

İkincisi adalet konusu. 4 eşe karşı adil olmak kolay mı? Kur'an, çok eşliliğin yoldan sapmayı kolaylaştırdığın söylemiş. Eğer çok eşle evlenmek istiyorsa bir kişi; önce diğer eşin yada eşlerin rızasını alacak. Eşler arasında adil olacak, eşlerin tamamını kendi üzerine nikahlayacak. Onları mirastan, haklardan mahrum bırakmayacak.

Bunları yapması yeterli mi? Değil! Çok eşle evlenmesinin bir sebebi de olamalı. Zevk için, harem kurmak için evlenilmez. Evlenilen eş kısırdır, cinsi münasebeti engelleyen bir rahatsızlığı vardır, ülkede, çeşitli sebeplerden dolayı(savaş gibi) kadın-erkek nüfusu arasında ciddi bir dengesizlik vardır, bakıma muhtaç düşmüş bekar yada dul bir bayan vardır yada evlenilen eş bakıma muhtaç hale gelmiştir, eşinin rızasını alıp evlenirsin. Peygamber Efendimiz de böyle olağan dışı bir durum nedeniyle çok kadınla evlenmiştir.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla