Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-26-2008, 18:53   #54
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Standart "Dört Eşlilik Zinayı Önler"
Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum, ilk yaptığınız yoruma da katılıyorum , dediğiniz gibi merhamet ve şefkat çok önemli...

Bunu zina bağlamana indirgemek ise çok yanlış sadece demek istediğim o.

Sünnet te var olan da odur

.Peygamberimizin evlilikleri konu başlığında adı geçen şahsın ifadesiyle(zina yapmayayım diye dört eş alayım) izah edilemez. Çünkü Peygamberimizin ilk kez ikinci bir hanımla evlenmesi 54 yaşında iken gerçekleşmiştir. Bu yaş istek ve arzuların etkilerinin azaldığı bir döneme tekabül eder.Eğer bu konuda bir eleştiri olacak ise Peygamber'in 25 yaşına kadar ki yaşamı dönemi ile olması (ki biyolojik olarak arzu ve isteklerin en yoğun olduğu gençlik dönemi bu yaşlardır.) gerekir..

İkinci husus ise bu düşünceyle evlenen birinin eşlerine sevgi şefkat ve merhamet verebilmesi çok zor.!

Bir hikaye vardır alatılır, biliriz hepimiz,

" Bir gün Bektaşiye sorarlar, neden Namaz kılmıyorsun diye, Kur'an'da hükmü var " La Tagrubüssalate " Namaza yaklaşmayın yazıyor. der.

" Ee Efendi gerisinide söylesene " dedildiğinde " Ben Hafızmıyım " der.

Şimdide, bu gibi dini kullanarak rant elde etmek isteyen kişiler, ayetleri kafalarına göre yorumlayarak, bir yerlere varmaya çalışıyorlar. Ayetlerin en güzel tefsiri Efendimizin hayatında saklıdır. Gelen emirler nasıl uygulanmış, ne yönden bakılmış buna dikkat etmek lazım, yoksa Bektaşiden farkımız olmaz. ( Bektaşi diye hatırlıyorum, hikayede ismi geçeni )

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla