Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-29-2008, 02:44   #23
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart Burdur Müftüsü: Hz. Muhammed Çanakkale'de Savaştı!
Alıntı:
jonathan749 Nickli Üyeden Alıntı
Biz Türk milleti olarak bazı konuları gerçekten abartıyoruz.. Aklımıza sokulan sonradan uydurulma olaylarla, kafamız karıştırılıyor. Halbuki, olağan dışı olaylarla değilde Kuran ı Kerime dayalı yaşam tarzı ile dinimize sarılsak, hem dinimizi yaşar, hemde gündelik hayatımıza ayak uydururuz.
Osmanlıda Kanuni sultan Sülayman devrine kadar, İslam dininin esaslarına sadık kalınmış, din dünya işlerine karıştırılmamış. Bu dönemden sonra ise dış güçlerinde etkisyle İslam dini gündelik yaşama karıştırılmış, hurafeler sokulmuş. Duraklamaya neden olmuştur... Mesela;

Düşüncelerine katılıyorum. Biz çoğu zaman abartıyoruz. Sınava hazırlanmayız. Dua edip geçmeyi planlarız. Savaşa gideriz. Sadece duaya güveniriz. Bunlar olmaz. Çalışmalıyız, uğraşmalıyız, daha da önemlisi hak etmeliyiz ki dualarımız kabul olabilsin.

Çanakkalede olan olaylara gelince. Bunlara hurafe demek bence doğru değil. Peygamber efendimiz zamanında da mucizeler vardı, Çanakkale'de de olduğuna inanıyorum. Allah'ın yardım ettiğini düşünmek, bence güzeldir. İnsanın inancını pekiştirir. Burda önemli olan şey "Gerekeni yapmasakta, Allah nasıl olsa bize yardım ediyor" denmemesi. Allah hak etmeyene, hak etmediği şeyi vermez. Osmanlının hatası buydu. Biz Çanakkale'den belki zafer çıkartamazdık. Ama kazanmayı hak edecek işler yapmışız ki Allah yardımcımız olmuş.

Alıntı:
_göktürk_ Nickli Üyeden Alıntı
Tabi Türkler evliyalar olmadan hiç bir savaşı kazanamayız.Biz millet olarak savaşdan pek anlamadığımız için evliyalar hep Türklere yardım etmiştir.Diğer müslüman olan filistin ırak gibi ülkelere ise pek sıcak bakmazlar.
Arkadaşım, bugün evin varsa, cebinde paran varsa, sen "bunları ben kazandım. Mutlak sahibiyim" mi dersin? Yoksa "Rabbim sayesinde kazandım. Hamdolsun" mu dersin? Çanakkale'de Peygamber efendimiz yardım etti mi etmedi mi bilinmez. Ama bildiğim birşey var: Dünyadaki tüm güzelliklerin, tüm başarıların sebebi ve sahibi Allah; tüm kötülüklerin, tüm başarısızlıkların sebebi ve sahibi ise insandır.

Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla