Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-29-2008, 12:13   #26
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Burdur Müftüsü: Hz. Muhammed Çanakkale'de Savaştı!
Benim anlayamadığım Rabbim bu savaşta bize yardım etmişse....atalarımızın verdiği çabayı, iman gücünü görüp semaya açılan duaları boş çevirmeyip bizlere yardımcı olarak gönderdiğini düşündüğümüz evliyalar ve aklımızın ermediğini düşündüğüm Rabbimizin yardımını niye reddetmek istiyoruz...anlamadım..illaki atalarımızın iman gücününün etkisi var...iman gücü demek zaten o dar vakitte Yaradanın yardımını yanında hisetmektir..bunların varlığı bizi rahatsız etmemeli bilakis bu yaşananlar imanımızı kuvvetlendirip, canlı kalmasını sağlayan bir olaydır...Yani atalarımız kazanmayı çok istedi Rabbimde yardımını esirgemedi

Bu arada Göktürk kardeşim Allahın ayrımı diye birşey sözkonusu olamaz.....o anki atalarımızın içinde bulunduğu durum hiçde sıradan değildi, üstelik büyük bir iman gücüyle Rabbe teslimiyet vardı.... aç, topu tüfeği olmayan fakat duaları vardı inandıkları...ayrıca müslümanız diye Rabbimin bizi en yükseklere çıkarması diye birşey yoktur...sen azmettiğin Allaha kul olabildiğin ölçüde ona yakınsındır...kendimiz hata yapıp Rabbim bizi yükseltsin mantığı olamaz..dua edelimde yaptıklarımızdan dolayı başımıza taş yağmıyor....
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla