Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-05-2007, 05:36   #4
Kullanıcı Adı
Bayern
Standart BAHÇELİ-DTP TOKALAŞMASINA İLK TEPKİ!
Kişiler degil konular/durumlar elma ile armut.

Secim meydanindan ip atmak bir iletişim stratejisi (ki bu taban icindir+asla tasvip etmiyorum idam cezasinin kaldirilmis olmasini benimsemis ve ozumsemis biri olarak), Ahmet Turk'le tokalasmak, sana el uzatan birini geri cevirmeme nezaketi geregidir (ve hatta siyasi adab geregi-ki seviyesi dusuk secim atismalarindan sonra akli-selim insanlarin ozlemle bekledigi bir tablodur bu).

Turkmen kesiminin acisini ise anliyorum. Bugun Irak'ta Kerkuk hem Turkmenler icin hem Turkiye icin kanayan bir yaradir. Ozellikle Kerkuk'un Turkmen nufusunun sehre kürtlerin yerlestirilmesiyle azinliga dusurulmeye calisilmasi da bu yarayi daha da derinlestirmektedir. Ve Irak konusunda acilen uzerine dusulmesi gereken bir konudur. Turkmen kardeslerimiz icin Turkiye'nin isabetli cozumlere yonelik bir dis politika uretmesinin zamani gelmistir.

İlave not: Ahmet Turk ve ekibinin PKK'yi teror orgutu olarak tanimasini ve bunu ilan etmesini dort gozle beklemekteyim. Ancak bunu hemen-derhal yapabilecekleri sanmiyorum. Uzerlerinde buyuk bir baski var -hem tabandan hem de disaridan- ve bunu iclerinde tartisiyorlardir. Zamanla gelinecek tablo ise şu: Bölünme. Boylece kürt siyaseti parcalanmaya gidecek ve etkinligi azalacaktir. Dolayisiyla hicbir zaman bir kitle partisi olmayi basaramayacak ve secim baraji oldugu surece de asla secimlere parti olarak giremeyeceklerdir. Dolayisiyla her defasinda bagimsiz olarak secime giren bu parti icerisinde bolunme yasadigi an bir sonraki secimde 3-5 kisilik gruplar haline gelecektir ve sonucta parti kurma cogunluguna bile ulasamayacaktir. Bu riski goze alabileceklerini sanmiyorum, bu yuzden de PKK'yi tanimama isi simdilik askiya alinmistir onlarin cephesinde (en azindan disariya karsi). Ama medya ve siyasilerin yogun baskisi sonucunda bu durumun bir zaman geldiginde patlak verecegi asikar. Ama bu bariz olur ama gizli olur. Ben DTP'lilerin %100'ünün de PKK'yi temsil ettigini ya da PKK taraftari/sempatizani oldugunu sanmiyorum. Muhakkak Kürt siyaseti de zamanla kendi muhalefetini yaratacak ve bu muhalefet muhtemelen PKK ve Abdullah Ocalan meselesinden kaynaklanacaktir.
Bayern isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla