Alıntı:
murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Enfal Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
İslamda olup olmadığı konusunda hüküm veren arkadaşlar acaba bu yetkiyi nereden alıyorlar.İnsanların ihtiyacı olmasa çalışmaz.Çalışanlar İslamda olmayan bir fiili mi uyguluyorlar,ona bakılır.Ona göre hüküm verilir.Bir bakın bakalım sahabe zamanına kadınlar ve erkekler nasıl çalışıyor.Hatta ilk inanan insan,annemiz ticaretle uğraşmıyor muydu?Biraz düşünerek yazalım
|
Arkadaşım yapma ya. O yazıda istisnai durumlar hariç dedim. Eğer öyle gireceksek ben de sana derim ki Hz. Hatice'den başka çalışan Peygamberimizin eşleri kızları var mıydı. Ya da başka bir hamın sahabe. Türk yoplumunda da İslam'da da yoktur derken bir gelenekten bahsettik. Bu haramdır demedik.Kesinlikle böyle bir şey yoktur demedik.
Tamam hadi şimdi sakin ol ve önceki yazımı bir daha oku. 
|
Yazıları ilk okuduğumda anlayabiliyorum.Ben kadınla erkek aynı yerde çalışsın demiyorum.Ama "İslamda yoktur" ama istisnalar var..dersen ben bu cevabı veririm.Ayrıca ben sakinim..Sinirli halimi sizin gibilere göstermem..
|
Ya kusura bakma arkadaşım ama son yazında seni daha bir gergin gördüm." Sinirli halimi sizin gibilere göstermem." Eskiden olsaydı şu cümlen için bile çok kırıcı şeyler söylerdim ama dediğim gibi eskiden olsaydı. Biraz da merak ettim açıkcası. Nedir yani benim gibiler. Kastını anlamadım ama her neyse. Bir kere daha tekrar edeyim. Benim İslam'da yoktur dememin sebebi böyle bir gelenek olmadığını belirtmek isteyişimdir. Ama bu kadınların aktif olmasına karşıyım demek değildir.
Mesela bir kadın doğum uzmanını erkek görmek beni rahatsız eder. Bu durumun örneği çoğaltabiliriz.