Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
...
|
|
Güzel kardeşim AB nin kendi içindeki aforoz kültürünün bize dönük olan yönlerini tartışma yerine , kendi iç mekanizmamızın vesayet kültürü ile koskoca bir milletin enerjisini yok eden bir sistemin sonunu nasıl getirirz bunun üstünde bir bakış acısı geliştirmek, olayın AB ye üye olmanın yanında ne için neden bizler için gerekli bir aygıt haline geldi bizi buna iten sebeplerin asimile ve dejenere olması için elimizde bir alternatif olup olmadığına da göz atalım bütün mesele , demokrasisi kök salamamış koca bir cumhuriyet tarihimizin milletin iradesini yok sayarak hukuk dışı sisteme gebe bırakılmasıdır , senelerce kendi dinamiklerimiz ile ulaşamadığımız insani ve evrensel evrelere AB üzerinden ulaştığımızın farkınada varalım lütfen , AB nin ne kültürü ne yaşamı hiç bir şey beni ilgilendirmez niyetlerinde düşmanlıkta olabilir benim için bunlar önemli değil , benim için önemli olan benim milletime senelerce tek tip anlayış idolojileri layik gören kemalist ironik anlayışın bize çektirdiği acıların son bulmasıdır .
|
Yazdıklarını beğeniyle okudum. Haklısın da. Karamsar olmak iyi değildir fakat sizi de fazla iyimser buldum. Türkiye yaklaşık 50 yıldır çabalıyor. Onlar şartlar sunuyor, biz yapmaya çalışıyoruz. Hep böyle devam etti. Bu süreçte türlü türlü iktidarlar geldi. Son 6 yıldır da Ak Parti başımızda. Kıbrıs sorununda bile Rumları rezil etmiş bir türkiye var. Ama çok sözler verilsede bir arpa boyu yol alamadık. Siz buna reğmen "
50 yıldır izlediğim yola devam edelim. Mutlaka sonuç alacağız." diye düşünüyorsanız bence fazla iyimsersiniz. İnsan yolu bir kez dener, iki kez dener. Çıkmıyorsa ya vazgeçer yada yeni bir yol bulup hedefe ulaşmak ister. Benim söylemek istediğim işte budur. 50 yıllık yolun çıkmaz sokak olduğunu görelim ve bizi AB hedefine ulaştıracak yeni bir yol üzerinde düşünelim.