Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2008, 03:27   #33
Kullanıcı Adı
Meriç
Standart Hatırla Sevgiliyi Protesto Ediyorum
Diziyi başından itibaren takip ediyoruz arkadaşımla beraber. İlk önce şunu belirtmek isterim ki, Adnan Menderesli sahneleri bugüne kadar o dönemi en iyi aktaran anlatıma sahipti. O bölümlerin yayınlandığı günlerde Adnan Menderes merakı çok artmıştı. Dizinin buram buram sol ideoloji koktuğu çok doğru. Ama biz arkadaşımla şu görüşteyiz ki, sistemli bir şekilde bilgilendik. Dizide gördüğümüz bir olayı hemen araştırıyoruz, aslı gerçekten aktarıldığı gibi mi değilmi diye kontrol ediyoruz. Bu diziyi seyreden ve Deniz Gezmiş hayranlarının artmış olması yerinde bir tespit. Deniz Gezmiş hakkında yazılan kitaplar ve baskı sayıları bunun ispatı olarak gösterebiliriz. Deniz Gezmiş hayranlığında en önemli faktörün idamı olduğunu düşünüyorum. Millet olarak ajitasyona karşı zaafımız var. İdam sahnesi çok etkileyiciydi en az Menderesin ki kadar. O sahneden rahatsız olanlarda olmştur eminim. Bizim de Deniz Gezmişin sahnelerinden rahatsız olduğumuz gibi. Ama şuda gerçek ki Deniz Gezmişi senarist idam etmiyor, Türkiye Cumhuriyeti idam etmiştir.
Peki durum bu ise diziyi artık seyretmiyorum mu demeliyiz, yoksa takip edip açıkları yakalayıp aslını öğrenip bilinçli bir şekilde aktarmalı mıyız çevremize. Yeri gelir yayıncıları, kanalıda uyarabiliriz. Öncelikle bizimde en az onlar kadar bu konularda bilinçlenmemiz gerek. Türkiye Siyasi tarihini her iki görüşten dinlemek izlenilmesi gereken bir yol bence.

Saygılar...
Meriç isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla