Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2008, 15:00   #48
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart içki haram değilmişşşş...boşa gitti ayık yıllarım :)
Alıntı:
eddie Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
akıl sağlığı değil de israf olarak düşünülürse haramdır.. yine de alimler en doğrusunu bilir
Ben sigara da içki de içmem. Her ikisinin de haram olduğunu düşünüyorum. Ama işin diğer yönü, bugün piyasada satılan ve zararlı olduğu bilinen pekçok içecek ve yiyecek maddesi var. Kola, cips gibi. Biri çıkar " bunlar da haram" derse nasıl itiraz edeceğiz?
haklısın.. ama sigarayı kola-cipsle kıyaslayamayız.. yine de biri haram dese buna nasıl yanıt verilir bilmiyorum.. hemen bilenlere danışmam lazım
Kur'an'da ve Peygamber Efendimizin sözlerinde hep "sarhoşluk veren" kelimesi geçiyor. Yani sigara bu kategoride değil. Sadece sağlığa zararlı. Bunu biliyoruz. Kola'dan muhakkak daha zararlı. Bunu da biliyoruz. Ama neye göre az zararlı - çok zararlı ayrımı yapacağız? Buna sınır getirmek, şu noktadan fazlası haramdır diyebilmek çok zor gibime geliyor. Eğer cevabını bulabilir ve paylaşırsan gerçekten çok sevinirim.
biraz araştırdım herkes senin dediğini diyor karaeşref.. sigaraya da cips kola gibi diğer zararlı şeylere de haram diyerek çıkmamak gerekiyormuş yola.. yine de sigarayla diğer zararlı şeylerin kıayslanamayacağını da söylediler.. öyle işte
Araştırdığın için çok teşekkür ederim Eddie. Allah razı olsun.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla