05-05-2008, 17:46
|
|
|
Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk 'Dünyanın 100 Entelektüeli' listesinde
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
hadi orhan oamuk u anladık.ihanet şebekesinin piyonlarından.fetullah hocanın ne işi var o listede.yoksa dinler arası diyalog martavalı yüzündenmi?yoksa hocaefendi hakkında yapılan komplolar daha mı az komplo?
|
martaval kelimesini palavra olarak yazdıysan yorumumu okuma sana söyleyecek tek bir sözüm olamaz.cünkü ben cahile verilecek en güzel cevabın sukut olduguna inanırım.ama eger hezeyan,sonuc alınamamıs bir proje olarak görüyorsan sana birkac örnek vereyim;
tam olarak hangi ülkede aklıma gelmyor ama bir keşiş vardı ramazan ayında stv sahurr programında cıkmıstı ve acıklamasında şöyle konuşma yapıyordu;" ben'de sizin inandıgınız gibi ALLAH'a inanıyorum,bende sizin inandıgınız gibi hz MUHAMMED(sav)'e inanıyorum ve bende sizin gibi oruc tutuyorum " diyordu.ikinci olarak hani vatikan'la ortak calısıyoruz ya ordan bir bilgi geldi ;
"bizlerde bu teslis inancı denilen sacmalıga inamıyoruz ama bundan önceki papazları afaroz etmeden nasıl bu inanç sistemini degiştiririz onun yolunu arıyoruz." ister inan ister inanma ama durum böyle...
son olarak söyleyecegim sey;dinler arası diyalog sebebiyle degil dünya capında makes bulan kolejler sebebiyle bu ankette adı geciyor ...
|
|
|