05-05-2008, 18:37
|
|
|
"Türkiye İslam Devrimi Eşiğinde"
Alıntı:
rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
İnsanın işine gelince ''inanç Allah'la kul arasıdır,isteyen örtünür isteyen örtünmez'' denir ama işlerine gelmeyice bilmem ne yeri diye insanların ibadetine engel olunur örtüleri zorla çıkarılır kimi zaman jop darbeleri atılır kimi zaman hapishaneye Kısır döngü böyle devam eder.
|
Ben bunada karşıyım bu arada belirteyim , eski mesajlarımdan anlayabilirsin , türban serbest bırakılmalı ve bırakılacakta zaten ama zamanı geldiğinde. Ne zaman türban gerçek kimliğini alacak üzerine , simge olmaktan çıkacak o zaman hepimiz rahatlayacağız.
Ben türbanın islam devrimine karşı kullanılabilecek bir olgu olarak görüyorum. Örtünme gerçek anlamını aldığı gün islam devrimin veya molla rejiminin benim ülkeme uğraması imkansızlaşacak zaten.
Dini insanla kul arasında bıraksalardı bunlar yaşanmazdı zaten , birileri cebini dolduruyor birileride safi inançları doğrultusunda hizmet ettiğini düşünüyor. Üfürükçünün , hurafenin eline düştü millet , tarikatlar , yobazlar kol geziyor ... bu ortamda sistem kendini korumalı bence ...
|
Sen başörtüsünün (türban diye bişey bilmiyoruz biz başörtüsü diyoruz) serbest bırakılmasında yanasın ama bu işin siyasete karıştırılmaması gerektiğini düşünüyosun öyle mi?
İlginç!
Peki başörtü yasağı siyasete alet edilmeden mi getirildi?
Hükümeti kuran siyasi partilerin değiştirebileceği bir kuralı hangi mantıkla siyasete karıştırmadan çözmeyi düşünebiliyorsun?
Hükümet yasağı kaldırmayacakta sen ben mi kaldıracaktık?
Yada sen başörtüsünün bir simge olarak takıldığımı nereden çıkarıyosun?
Hiç başörtülü kızkardeşlerimden birine ''kardeş sen hangi amaçla takıyosun bu örtüyü'' diye sordun mu?
Aslında kanedi kafanızda yarattığınız şeyleri hükümetin ve başörtülü insanların üzerine yıktınız...
Başörtü simge olarak değil ibadet olarak takılır.
İnanç için takılır.
İnançlarıysa özgürce yaşamak demokrasinin gereğidir...
|
|
|