05-05-2008, 18:55
|
|
|
"Türkiye İslam Devrimi Eşiğinde"
Alıntı:
rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
İnsanın işine gelince ''inanç Allah'la kul arasıdır,isteyen örtünür isteyen örtünmez'' denir ama işlerine gelmeyice bilmem ne yeri diye insanların ibadetine engel olunur örtüleri zorla çıkarılır kimi zaman jop darbeleri atılır kimi zaman hapishaneye Kısır döngü böyle devam eder.
|
Ben bunada karşıyım bu arada belirteyim , eski mesajlarımdan anlayabilirsin , türban serbest bırakılmalı ve bırakılacakta zaten ama zamanı geldiğinde. Ne zaman türban gerçek kimliğini alacak üzerine , simge olmaktan çıkacak o zaman hepimiz rahatlayacağız.
Ben türbanın islam devrimine karşı kullanılabilecek bir olgu olarak görüyorum. Örtünme gerçek anlamını aldığı gün islam devrimin veya molla rejiminin benim ülkeme uğraması imkansızlaşacak zaten.
Dini insanla kul arasında bıraksalardı bunlar yaşanmazdı zaten , birileri cebini dolduruyor birileride safi inançları doğrultusunda hizmet ettiğini düşünüyor. Üfürükçünün , hurafenin eline düştü millet , tarikatlar , yobazlar kol geziyor ... bu ortamda sistem kendini korumalı bence ...
|
Başörtülü bayanlar, sadece AK Parti'nin değil başta MHP, BBP gibi bütün muhafazakâr partilerin hem aktif kadın kolları kadrolarında hem de seçmen kitlelerinde mevcut.. Hatta bu partilerin hiç birisine rağbet etmeyen başörtülüler de vardır... Dolayısıyla bizler başörtüsünü siyasî bir sembol olarak değil, kendi inançlarımızca dinî bir gereklilik olarak görüyoruz..
Nedense başörtümüz sadece karşıtları tarafından "siyasî sembol" olarak algılanmakta....
Başörtümüze bırakın siyasî simge demeyi, dini simge bile dememeliyiz...Çünkü eğer başörtüsünün bir dini simge olduğunu düşünürsek, bu başörtülü olmayanların bu dine bağlı olmadıkları anlamına gelebilir....
İnsanların farz olana uymasıdır sadece...
Örtünme gerçek anlamını bilerek uygulanıyor bizlerce...Bunu hakkını vererek yapıyoruz, rahat olun...Sen bunu gerçek anlamını almadan uyguluyosun diyerek bir yasak ya da kısıtlama getirirlemez...Nitekim bu gerçek anlamını bilerek örtünenlere yapılmış bir haksızlık olur....
Bizler nasıl örtüneceğimizi biliyoruz da bunu bir sorun olarak görüp, yasaklarla önümüzü tıkamak isteyenler siyasî gündem maddesi haline getirerek bizim örtümüz üzerinden siyasî rant sağlıyorlar...
|
|
|