Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2008, 20:22   #32
Kullanıcı Adı
Nagihan
Standart Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk 'Dünyanın 100 Entelektüeli' listesinde
Alıntı:
_Yeniden_ Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
kardes ama orhan pamuk tam anlamiyla bos birisi degildir...evet birileri o sözlerinden dolayi ona ödül verdi ama sayin pamugun kitaplarini okudunuz mu bilmiyorum ama öyle tam anlamiyla gözardi edilecek birisi degildir ;)..
milliyetci duygularla olaya yaklasirsak nazim hikmet tam anlamiyla bir hicti ama ya eserleri ;)
Evet tam anlamıyla boş birisi değil...Ama sanatçının görevi sadece sanat yapmak değil, halkı aydınlatmak,bilinçlendirmektir bana göre...Bu açıdan bakınca kendilerinin halkı olması gerektiği gibi aydınlatmasını, özellikle Avrupa ülkelerinin gözüne girmemek için böyle basit oyunlara başvurmamasını beklerdim...
İstediğin kadar bil, istediğin kadar roman yaz, sanatçı kişiliğinle tarihi çarpıtıyorsan, seni o konuma getirenlere hainlik etmiş olursun...
Hele ki sonra laflarını evirip çevirmesi, inkara varacak ifadelerde bulunması onun gibi topluma mal olmuş sanatçıya asla yakışmadı...Bilgi ve birikim değil, karakter ön plana çıkıyor burada...
Çok haklısınız :-* Adam bos birisi olmayabilir tamam ama eger o sözleri soylemesydi bakalım bos olmadığı farkedilip de verilecek miydi ödül
Nagihan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla