Alıntı:
BaDe_EsNa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Ayse kardesim bizlerin yaptigi sekilcilik..solcu mu, komunist mi, deniz gezmis mi "kömün gitsin"...bu insan kimdir, ne yapmaya calisti, yanlisi neydi, dogrulari hic mi yoktu diye bir olaya asla girmeyiz..
ama benim anlamadigim biz hep sekilcilikten yakiniriz..birilerinin basörtü hakkinda söylediklerine veryansin ederiz, hep fikrilerimizin gözardi edilmesine isyan ederiz, peki niye biz aynisini yapiyoruz!..
Kimse kusura bakmasin bu filmle eger fikri degisecek, deniz gezmise özenecek birisi varsa demek ki o kisi zaten bostur!..
Filmin adi kurtlar vadisi olunca harika, cok güzel, ülke gerceklerini yanstiyior, egomuzu tatmin ediyor ama filmin adi hatirla sevgili olunca komunist propagandasi oluyor ;)..
neidügü belirsiz dizileri izlemektense, bu tür dizileri izlemeyi tercih ederim!..
|
tamam hiç kimsenin bir diziyle fikri değişmeyecek ama ben mesela yaşım itibariyle o günleri görmedim bilmiyorum aile büyüklerimden de öğrenmesem bir Deniz Gezmiş olur çıkardım ki hala çok bilgim olduğunu sanmıyorum daha çok öğrenmeliyim kitaplar okumalıyım kesinlikle ben bunun farkındayım ama bizim yaşımızda olan ve sadece bu gibi dizilerle geçmişi az çok öğrenen çok kişi var gerçekten boşlar ve bir şekilde bilgilenecekler bu dizilerle bilgilenenler yarın öbür gün Deniz Gezmiş'e özenirse ne olacak? sizin gibi geçmişi zaten bilerek izleyenler için değil geçmişi bu yollarla ögrenenler açısından yanlış buluyorum diziyi
|
[color=navy][i][b]
Yaşım 23 ve bende o dönemleri görmedim, açıkcası başlarda pek bi bilgimde yoktu. Dizi sayesinde de oluşmadı tabiki. Ama şuna eminimki hiçbir şey bilmeden izlesemde ne Deniz gezmiş olurdum, ne komünist, ne faşist...
Bugün Hatırla Sevgili izleyip Deniz Gezmiş olanlarla Kurtlar vadisi izleyip katil olanlar, mafya babası kesilenler arasında hiç bir fark görmüyorum. Bu izlenilenlerin yanlışlığından öte alınan aile eğitiminden kaynaklanır. o çocuk boş boş hayata dair hiçr bir şeyi olmadan anne baba elinde yoğruluyor. Eğer bir şeyleri hakkıyla verirsek yaşadığı dönem ve şartlar içinde yanlış ve doğrunun ayrımını yapabilecektir. Bu pokemon izleyip uçmaya benzemiyor çünkü.
Alıntı:
fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı
bende kınama hakkımı kullanıyorum..
tabii Hayrünnisa hanımefendiyi değil..ona sadece üzülüyorum..
|
Bu diziyi izleyenleri eleştiriyor ve kınıyorsak kusura bakmayın ama Hayrunisa Gül'de otomatik olarak içine girer zaten. Yani Cumhurbaşkanının karısına üzülüyor diğerlerine kınama hakkımı kullanıyorum gibi bir mantık çıkıyor buda çelişkili bir durum oluyor zaten.