05-06-2008, 16:23
|
|
|
türklük
Alıntı:
BaDe_EsNa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Ooo türk kızı hoşgeldin
bende eskiden Türk evladıydım ama sonrada engineer oldum..
Türk'ü Türk yapan birçok özelliği var ama bu konu gereksiz ve yanlış bölümde (:
|
bir de Osmanlı zamanındaki asıl olan Türklüğümüzü malesef yitirdiğimizi düşünüyorum 
|
Osmanlu muhakkak baş tacımızdır ama bu hususta aynı fikirde değilim. Türklük Osmanlıdan çok çok önce vardı. Maalesef yanlış politiklar yüzünden Türk kelimesini ilk zedeleyen Osmanlı oldu. (Osmanlıdan kastım, Fatih'den sonraki dönemlerdir.) Pek okullarda derslerde konu edilmez ama başta imparatorluk sınırlarını korumak için her ırka aynı yaklaşıldığını göstermek için Türklük geri plana atılmış, sonradan konu öyle abartılmıştır ki Osmanlı Duraklama ve çöküş dönemlerinde Türkleri yani Anadolu insanını fazlasıyla dışlamıştır. Türk deyince akıllara kaba köylü, fakir, cahil insanlar gelmiştir. Bu nedenle devletin en üst mertebelerine, özellikle enderun'a Türkler asla alınmamıştır. 2. Abdülhamid döneminden sonra fikirler biraz biraz değişmeye başlamıştır. Edebiyatımızda "Milli Edebiyat" diye bir dönem vardır. 1908'de başlar bu dönem. İşte sanatçılarımız bile o dönemde Türklerin ne kadar değerli olduğunu anlamış ve anadolu insanına yönelerek "milli edebiyat" dönemini başlatmışlardır. Düşünebiliyormusun. Koskoca Osmanlı anadolu insanını ancak 1908'de farkına varabilmiş. Bugün okuduğumuz neredeyse bizi anlatan tüm eserler 1908'den sonrasına aittir. Bazı yabancı yazarlar, tarihçiler, sırf bu duruma bakarak Osmanlıyı Türk bile kabul etmeyenler olmuştur. Osmanlı Türk olsa, azınlık gibi yaşamazdı diye düşündüler herhalde. Ama yanlış bir düşünce tabi.
|
|
|