05-06-2008, 18:05
|
|
|
|
Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk 'Dünyanın 100 Entelektüeli' listesinde
Alıntı:
|
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
|
_Yeniden_ Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
|
Alıntı:
|
_Yeniden_ Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
|
Simdi sunda mutabik olmamiz lazim..sanat sanat icin mi yapilir, toplum icin mi!
|
Ben önce toplum için yapılması görüşündeyim...Çünkü topluma örnek olan kişilikler...
|
sanatcinin örnek olma gibi bir zorunlulugu var mi?
|
Sanatçının elinde değildir...O istese de istemese de mutlaka birilerine örnek olur...
|
o zaman dahada budaklandirayim..sanatci istemek zorunda midir!...aslinda sanatta birazda populizm yokmudur, bir sarkici kasedi ciktigi zaman mutlaka bir sekilde gündeme gelir, bir yapimci bir sekilde laf dalasina girerek gündeme gelir..
Peki sorarim size orhan pamuk bu olay olmasaydi bu kadar gündeme gelecekmiydi...bir soru daha acaba kacimiz hrant dinki taniyorduk ;)..
aslinda demek istediklerimi sadece yüzeysel diyorum yoksa derinlerde her an bogulabilirim 
|
Sanatçı hiçbir zaman örnek olmayı istemek zorunda değildir...Ancak bir eseri en azından bir kişi tarafından beğenilmişse artık o örnek olmaya başlamıştır...Sevdiğimiz sanatçıları takip ederiz...Herhangi bir konu hakkında ki görüşleri bazen bizim için çok önemlidir...Kısa bir süre önce burda Teoman'ın Ak Parti'nin kapatılmasıyla ilgili ifadelerini tartışmıştık...Onun bir sanatçı olarak ağzından çıkan cümlelerinin burada tartışılıyor olması bile toplumda onu örnek alanların ya da düşüncelerine önem verenlerin varlığını gösterir...Siyasi görüş farklılıkları ile tarihin çarpıtılması çok farklıdır...Orhan Pamuk bir sanatçı olarak bu konuda böyle düşünüyor diye kabullenemeyiz...Tarihini çarpıtan sanatçıların eğittiği halkın vay haline diyorum...
Bu Ermeni soykırımının tamamen uydurmaca olduğunu bilmeyen, ancak Orhan Pamuk'un kitaplarından okumuş, beğenmiş birisi onun televizyonda şu kadar Ermeni'yi öldürdük, şunu yaptık, bunu istedik gibi cümleler sarfettiğini duyunca ne yapacak? Bu okumuş koskoca adam, elbette tarihi benden iyi biliyordur, yalan söyleyecek değil ya diye düşünüp onun fikirlerinden etkilenicek...Demek istediğim tamamen bu...
Ukala gibi görünmüyorumdur İnşAllah Ahmet abi.. 
|
|
|