Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-06-2008, 18:23   #45
Kullanıcı Adı
mavera
Standart Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk 'Dünyanın 100 Entelektüeli' listesinde
Benden daha ukala olamazsin ..
Öncelikle suradan baslayalim orhan pamugun yaptigi populizmdir..onun halki aydinlatma gibi bir derdi yoktur, orhan pamuk halkina yukaridan bakan bir enteldir..
Ama orhan pamuk bir hic degildir, orhan pamuk iyi bir yazardir hemde öyle, böyle degil..bizler duygusal yaklastigimiz icin agziyla kus tutsa bize yaranamaz..
Bana kim idda edebilir ki nazim hikmette, aziz nesinde kötü bir yazar, kötü bir sairdi diye ancak onlarda toplumlariyla ters düsmüslerdi, orhan pamukta toplum degerleri üzerinden kendine cikar saglamistir..
ancak benim bakis acimla bir önemi yoktur bunun cünkü o kisinin beni aydinlatma gibi bir durumu asla olamaz..hülya avsarada sanatci deniliyor simdi hülya avsar cikip abd yi usame bin ladin fethetti dese ya ondan daha iyimi bilecegiz diyecegiz yada zekeriyya beyaz cikip tavuk kurban edilmeli denildigi zaman ya adam ilahiyat profu ondan dahami iyi bilecegiz diyecegiz..
iste burada topu sadece orhan pamuga atip, o böyle dedi o halde "kömün gitmek" demek yerine daha bir sorgulayici, daha bir secici, daha bir arastirmaci olmak gerekmez mi..
Orhan Pamuk edebiyatcidir, tarihci degil o yüzden onun bu konudaki söylemini benim nazarimda degersizdir, nasilki fazil say siyasi bir yorum yaptiginda ona demedigimizi birakmadiysak, nasilki manken bozuntusu aysun kayaci haddini asan cümleler kurunca gerekeni yaptiysak, bu konudada gerekeni yapalim..
Ama Fazil sayda sanatcimiydi, orhan pamukta zaten güzel yazmiyordu gibi populist söylemlerle kendimizi tatmin etmis oluruz...benim bakis acim cok farkli o yüzden abi simdi ne demek istedin anlamadim, bir öyle diyorsun, bir böyle karar ver dedigini duyar gibiyim ben diyorum ki kisaca sanatcinin beni aydinlatma, bana örnek olma görevi yoktur ;)