Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk 'Dünyanın 100 Entelektüeli' listesinde
simdi söyle baslayalim karpuzu, züccaciyeden mi aliriz yoksa manavdan mi? tabiki manav o halde tarihi, tarihciden mi ögrenelim edebiyatcidan mi..
o kisi haddini asarak görüsünü belirtmistir ve bu görüsü belirtirken gercek yada yanlis diye analiz etmemis aksine bunun bana getirisi ne olur diyerek analiz etmis ve yogun tepkiyide göze alip o sacma cikisi yapmistir!..
hani bazi kisiler vardir..hic beklenmedik zamanda cikip kendi alani disinda aciklama yapip bir anda gündeme gelirler bazilari menfi aciklamalar yaparken, bazilarida toplumdan bihaber aciklamalar yaparak toplumu geriyor..
aslinda benim hep anlatmak istedigim sudur orhan pamuk ve benzerlerinin bizlere örnek olmak gibi bir misyonu yoktur evet istem disida olsa, onlar disinda gelisen nedenlerden dolayi örnek olabiliyorlar ancak bu onlarin sorunu mudur?
eger ki orhan pamuk böyle populist bir cikis yaptiysa onun tepkilerinide dikkate almistir..salak birisi degil ki sonradan olacaklari az, cok kestirmesin..
velhasil kelam orhan pamuk kendini asan sözler söylemistir, orhan pamuk o lafi etmese hayalinda görürdü nobeli ama orhan pamuk bir hic degildir!..
bilmem anlatabildim mi ;)
|