Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-07-2008, 22:05   #9
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Standart RDönmezs'e Özel Seçtiklerim Burada..
Bomba - Mektup

Sevgili kardeşim memo bu mektubu sana yazıyorum Çocuklara oku anada dinlesin söyle ne kadar özlüyorum Her nefesimde sizler varsınız ayakta duracak gücümü sizden alıyorum Ama biliyorsun mecburum çocuklar perişan olmasın diye gurbet yollarına çıktık O güzel köyümüzü özledim gittikten beri 6 ay geçti Kış günü kökümü kestim umuda yolculuk Rüzgar esiyor karlar düşüyordu ortalık soğuk Otobüste son defa geçen dağlara bakıyordum İlkokul bastı içime toprağımdan uzaklaşıyordum Hoşçakal Anadolu kucağından ayrılıyorum affet Artık kaderimi sana bırakıyorum acımasız gurbet Arkadaşlarımın gözlerinde sevinç ve sıkıntı vardı Adımız yabancı olacaktı dar odalarımızın fiyatı Borcumuz neydi hiç kadar yüzümüze gülmemiş Öz topraklarda ezilmişiz gurbette umut bulalım dedik Çektik gittik uzaklara kalbim kaldı oralarda İnan bana mektubumu yazıyorum gözyaşlarımla [nakarat] Gurbet ellerinde kimsesiz yetim Nerde köyüm nerde Halo Cano uzaktan geldim Yürüyorum sokaklarda adım gurbettir cano cano Bu akşam sarhoşum sana hasretim Fransada 6 ay 6 kişi büroda Zaman geçiyor ama bir türlü alışamadım bu dünyaya İnsanlar karıncalar gibi yaşamışa bağlı Bir kağıt ekmek parası telaşlar durmuyor Koskoca Paris’te insan pazarlığıda görülüyor İlk gecemi ahmetle geçirdim karnımız açtı Kimse yüzümüze bakmadı kimse elini uzatmadı Gizli kaçak kağıtsızı kimse sormaz acılı istiklaz Kalbin temiz ise zaten son bu durum işte tuhaf 14 saat çalışıyorum Bulaşıklar altında zaman geçmiyor ne yapalım İşte gerçekler böyle gurbet ellerimdeyim Cennet dediklerine kalbi kırık girdim Girdimki herşey değişik bildiğimiz gibi değilmiş Pişman olanlar çok ama zaman çoktan geçmiş Avrupa arkasında acılar saklıyor çoğu çekmiş [nakarat] Gurbet ellerinde kimsesiz yetim Nerde köyüm nerde Halo Cano uzaktan geldim Yürüyorum sokaklarda adım gurbettir cano cano Bu akşam sarhoşum sana hasretim Buralarda insanlar soğuk herkes kendi derdine bakar Ağaçlar yok çiçeklerin yerinde demir betonlar Şeytanlar her gencin adımını gölge gibi izliyor Yanlış adımlarla yürüyen bacılarımızda çok çekiyor Saygı, şeref, gurur, namustan bir şey kalmamış Karmaşık durum atalarımızın sözleri fani Fuhuiluk dilenci esrarkeşlerin meyvesi Yuvadan uzak duruyor bazı geceler hiç bitmiyor Caddelerde yürüyorum ses gürültü kirli havalar Arabalar geçiyor nerde özlediğim sular dağlar Nerde yeşil çimlerde otlanan kuzular Işıklar yanıyor ama içim karanlıkta kara sevda Derdimi sorma derinlikte viski votka Paris 18 kafam dönüyor bu akşam sarhoşum Kaldırımda oturmuşum her akşam gibi kaçamaklı Mektubum sıla hasretiyle sana yollandı [nakarat] Gurbet ellerinde kimsesiz yetim Nerde köyüm nerde Halo Cano uzaktan geldim Yürüyorum sokaklarda adım gurbettir cano cano Bu akşam sarhoşum sana hasretim