05-10-2008, 16:06
|
|
|
Depresyona giriyormuyuz?
Alıntı:
Ayşe_Berra Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ismihan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
ismihan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Benim anlamadığım insan nasıl ayda bir , senede bir diye cevap verebilir. Süre konusu değişsede, geçici bir durum. nasıl diyebiliriz ki; "ben düzenli olarak ayda bir depresyona girerim."
Garip bir mantık...
|
Bunun sıklığına göre durumun ciddiyeti belirleniyor Ayşecim. ;) Bazı insanlar çok sık hissedebiliyor bu durumu, bu da ciddi bir sorun tedavi geriktiiriyor.
Bir de "manic-depresif" durumu var; bun tip kişiler bir bakarsınız çok kötü bi bakarsızın şen şakrak. Uç noktalarda tepkiler verirler. ;) Benim bildiklerim bunlar Ruh sağlığı dersinden ve tecrübelerimden. ;)
|
Canım bunu biliyorum da zaman olarak garip geldi yinede. Hani ara ara, sık sık falan denir anlarım ama 5 yılda bir deyince düzenli olarak her 5 yılda girerim gibi bir şey oluyor :D :D
|
Evet o şıklar saçma tabi Evet doktorlarda bu durumu ne kadar sıklıkla hissediyorsun gibi sorular sorabiliyor. :D
52 gün 2 saat 4 dakika 3 salise de bir geliyorlar. :D :D :D
|
Benide her 18 gün,3 saatte bir yoklarlar :D :D :D
|
Bugün yazdıklarıma verilen cevaplar, beni inanılmaz şaşırtıyor. Birincisi; anketi düzenleyen arkadaşımızın, oraya eklediği seçeneklere bakarsanız, konuya mizahi bir şekilde yaklaştığı aşikar. Tatile mi çıkıyoruz 10 yılda 5 yılda ayda bir depresyona girelim? Bunun düzeni mi olur? Siz; " Benide her 18 gün,3 saatte bir yoklarlar " derken ne kadar ciddiyseniz, bende yazdıklarımda o kadar ciddiydim. Şimdi "Allah aşkına! İnsan nasıl 18 gün 3 saatte bir depresyona girer? Saat mi tutuyorsunuz?" desem, sizde oluşacak şaşkınlıkla, şu anda benim yaşadıklarım aynı duygulardır. Selametle..
|
|
|