Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-10-2008, 19:44   #79
Kullanıcı Adı
Bostancı
Standart Kutlu doğum haftası uydurma
Yalnız bir şeyin bidat olması için illa ki Dine zarar vermesi gerekmiyor bunada dikkat etmek lazım mesela Öğlen namazının farzı 4 rekat birisi çıksa ben 8 rekat farz kılcam dese bu adam da kendince Dine zarar vermiyor fazla ibadet yapıp fazla sevap alacağını düşünebilir...
Ama böyle yaparsa bidat çıkarmış olur günahtan başka bir şey kazanamaz...
Çığır açmak ayrı bir şey yeni bir şey çıkarmak ayrı...
Bir kuran kursu açtırırsan yeni bir çığır açmış olursun o kursa gidenler vesilesiyle sürekli sevap kazanırsın...
Bidat demek Dinde olmayan bir şeyi çıkarmak demek ister iyi olsun ister kötü farketmez..

İmam-ı Rabbani hazretleri şöyle buyuruyor:

(Bid’at ehli, yapacağı değişikliklerle, dini düzelteceklerini, olgunlaştıracaklarını zannederek bid'at çıkarıyor, bid'atlerin zulmetleri ile sünnetin nurunu örtmeye çalışıyorlar. Bunlar, dinin noksanlıklarını tamamladıklarını iddia ediyorlar. Bilmiyorlar ki din noksan değil, kâmildir. Dini noksan sanıp, tamamlamaya [çağa uydurmaya, çeşitli bid’atler çıkarmaya] çalışmak, Maide suresinin, (Bugün sizin için dininizi ikmâl eyledim. Üzerinize olan nimetimi tamamladım ve size din olarak İslamiyet’i vermekle razı oldum) mealindeki 3. âyetine inanmamak olur. (m.260)
Bostancı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla