Sizce günümüz gençliğinin en önemli sorunu nedir?
Sorunlara bakıldığı zaman, sorunun tarihçesine de bir göz gezdirmek gerek sanırım ...
Burada sıralananlar, gözle görünen sorunları arasında var olanlar, tabi ki . Ancak sorunun asıl kaynağında bugüne kadar hep ihmale uğrayan, bizim içerisinden geçtiğimiz bir Devran EĞİTİM ... Eğitim anlayışı bu ülkede hep sorgulanır oldu, şimdi de sorgulanmaya devam ediyor. Eğer alternatif arayışına sevkeden bir sistem bugüne kadar bizlere Eğitim adı altında yutturulmuşsa; bunun da artık sorgulanması gerekir sanırım.
Peki bugüne kadar sürdürülen politikalar ne adına idi.? eğitici rol oynuyormuydu, nitelikli kadrolar yetiştirilebeildimi? Bu sorular aslında çok uzun konuşulabilecek konular. Öncelikle bu geniş kapsamlı konuda Hedef çok iyi belirlenmeli, ona haiz projeler örneklemelerle incelenmeli ve sonunda da bu ülkenin beklentilerine cevap niteliği taşıyacak bir Köklü Eğitim politikası ortaya konulabilmeli ...
Sorunun kaynağı eğitsel bir düşünce yapısı olduğunda, sorunlar bir çığ gibi büyüyebilecek konuma gelir. Bunlar da işin içinden çıkılamaz hale sokar. Bakıldığı zaman diğer sorunların, direkt veya dolaylı olarak bağlantısı hep bu sorunun tabanına dayanmaktadır. eğitim şekillendirici ve beklentilere cevap verici olmadıkça da sorun kaynağı olmaya devam edecektir.
|