Sizce günümüz gençliğinin en önemli sorunu nedir?
Evet eğitim ne yazıkki büyük sorun ama eğitilen gençlerin iş sahası bulması dahada önemli bir sorun. İşsiz arkadaşlarım var Matematikçi , Elektrik Mühendisi hepsinin yabancı dili var , çalıştıkları firmalar küçülme kararı aldıklarından işlerine son verildi.
Eğitiminde nitelikli ülke ihtiyacına yönelik olması gerekir , milyonlarca mühendis yetiştirmek sorunu çözmez , meslek liselerine ağırlık verilip teknikerde yetiştirmek lazım.
Tabii eğitim sorununu çözmek ülke sorunlarını çözmez , ekonomi güçlü olmadığı sürece , iş sahası olmadığı sürece istediğin kadar eğitim ver. Aksaraydaki rusl hayat kadınlarını göz önüne alın , doktor olanımı istersin , psikologmu istersin , master doktora yapmışınımı istersin hepsi mevcut , yani eğitimliler ama iş bulamadıklarından açlıktan ölmemek için yapılacak en son iş olan fuhuşu yapıyorlar ...
O yüzden öncelikli sorun işsizliktir arkadaşlar ... İş sahaları çoğalmalı , üretim çoğalmalıki şimdinin işsiz gençleri çalışıp çocuklarını okutacak para kazansınlar , bu parayı kazanamazlarsa bir sonraki kuşakta eğitimsiz olacak ...
|