Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-12-2008, 12:41   #6
Kullanıcı Adı
rikopasa
Standart Sizce günümüz gençliğinin en önemli sorunu nedir?
Evet eğitim ne yazıkki büyük sorun ama eğitilen gençlerin iş sahası bulması dahada önemli bir sorun. İşsiz arkadaşlarım var Matematikçi , Elektrik Mühendisi hepsinin yabancı dili var , çalıştıkları firmalar küçülme kararı aldıklarından işlerine son verildi.
Eğitiminde nitelikli ülke ihtiyacına yönelik olması gerekir , milyonlarca mühendis yetiştirmek sorunu çözmez , meslek liselerine ağırlık verilip teknikerde yetiştirmek lazım.

Tabii eğitim sorununu çözmek ülke sorunlarını çözmez , ekonomi güçlü olmadığı sürece , iş sahası olmadığı sürece istediğin kadar eğitim ver. Aksaraydaki rusl hayat kadınlarını göz önüne alın , doktor olanımı istersin , psikologmu istersin , master doktora yapmışınımı istersin hepsi mevcut , yani eğitimliler ama iş bulamadıklarından açlıktan ölmemek için yapılacak en son iş olan fuhuşu yapıyorlar ...

O yüzden öncelikli sorun işsizliktir arkadaşlar ... İş sahaları çoğalmalı , üretim çoğalmalıki şimdinin işsiz gençleri çalışıp çocuklarını okutacak para kazansınlar , bu parayı kazanamazlarsa bir sonraki kuşakta eğitimsiz olacak ...

rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla