Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-23-2008, 01:23   #155
Kullanıcı Adı
dildade
Standart Hazreti İbrahim (a.s)
1. İbrahim’in Tağutu ile Asrımızın Tağutları Arasında Bir Karşılaştırma :
İbrahim’in tağutu dedi ki, “Ben de diriltir ve öldürürüm.” Yani dilediğimi öldürürüm ve dilediğime de idamla hükmeder, sonra onu affederim. “Ben öyle biriyim ki gökleri, yeri, insanı, hayvanı ve nebatı ben yarattım” demedi.

Asrımızın tağutları ise; dilediklerini öldürüyorlar ve dilediklerini de idama mahkum edip sonra affediyorlar. Bütün bunların üstünde de kendi nefislerinden Allah’a ortaklar edinmişlerdir. Çünkü onlar kanunlar ve şeriatlar koymuşlardır. Ve bunların tamamının Alllah’ın haklarından değil de kendi haklarından olduğunu iddia etmişlerdir. İbrahim as.’ın tağutu uzun seneler O’nun hakkında konuşmadı, sustu. İbrahim as.’ın bu müddet içerisinde devamlı kavminin ilahlarını kötülüyor ve Nemrud’un tuğyanını her tarafta konuşuyordu. Bundan dolayı tağut İbrahim as.’la münazarayı kabul etti. Uzak ve yakından herkesin şahit olduğu münazara bitti, İbrahim as. muzaffer oldu ve zalimin meclisinden afiyetle sağ salim çıktı.

Ama asrımızın tağutları; ağızları kapatıyorlar ve hürriyetleri kısıtlıyorlar, insanalara baskı yapıyorlar. Liderlerden herhangi birine hücum eden birkaç gün ya da birkaç saat kendisini karanlık hapishanede buluyor. Ailesi ve akrabaları onu sorduklarında cevap bulamıyorlar. Mücerret olarak kendilerine sor sormaktan men etmeseler de, tağutla münazaraya gelince bundan daha büyük bir cürüm yoktur.

Bundan dolayı biliyor ve anlıyoruz ki, asrımızın tağutları baskı ve zulüm bakımından İbrahim as.’ın tağutundan çok daha şiddetli ve çok daha fazladırlar.[1]

--------------------------------------------------------------------------------

[1] M. Surur b. Naif Zeynelabidin, Allah'a Davette Peygamberllerin Metodu I, Guraba Yayınları: s. 187,188.
dildade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla