Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-27-2008, 01:21   #1
Kullanıcı Adı
dursundogan
Standart dinimize sahip çıkalım

İster Müslüman olun ister Hıristiyan ya da hangi dinden olursanız olun ama asla ve asla ibadetler ile dalga geçmeyin.

Sırf Atatürkçü görüneceğim diye, birilerine şirin görüneceğim diye yazılar yazmayın.

Nasıl bir toplum olmuşuz anlayamıyorum. Maneviyat öyle azalmış ki insanların içinde. Bu tip insanlara sadece ve sadece acıyorum.

Elhamdülillah Müslüman’ız. Eğrisiyle ya da doğrusuyla.

Ama kimsenin dinimiz ile alay etmesine de göz yumacak değiliz.

19 Mayıs sabahı da her sabah olduğu gibi yine kapalı yoldaki yerel basın standında gazetelere göz gezdiriyordum. Hangi gazetede hangi haber manşet olmuş diye merak ediyoruz. Farklı haber var mı diye bakıyorum her sabah.

Yine öyle bir gün. Dikilmişim standın önüne gazetelere göz gezdiriyorum.

Birden dikkatimi Akdeniz Söz gazetesindeki bir karikatür çekti.

Karikatürde sağ üst köşeye Atatürk’ü yerleştirmişler. Güzel. Buna bir şey dediğimiz yok.

Atatürk’ün karşısında bir genç. Ve… Atatürk soruyor “Gençlik nerede?” diye.

Verilen cevaba dikkat…

“Atam gençliğin bir kısmı kahve köşelerinde, bir kısmı esrar-eroin kullanıyor- bir kısmı kötü yola düştü, bir kısmı işsiz geziyor, bir kısmı da camide”

Kısacası Camiye gitmek, namaz kılmak, Allah’a şükretmek, dua etmek kötü bir şeymiş gibi gösteriliyor.

Evet. Bizler bu ülkede yaşayan nüfusun yüzde 99,99’unu oluşturan MÜSLÜMANLAR olarak camiye gittiğimiz için, dua ettiğimiz için, Allah’a şükrettiğimiz için suçlu isek bizi idam edin sizler bu ülkede yüzde 0,01 olarak yaşayabiliyorsanız yaşayın.

Sizlerin inancı yoksa bile inancı olanlara saygı gösterin. Camiye gitmenin neresi kötü?

Siz alın elinize kaleminizi çizin. Çizin bakalım nereye kadar çizeceksiniz. İnancı olmayan insan olmaz. Öyle ya da böyle bir şekilde bir şeye inanıyorsundur.

Yüce Rabbimiz hayatında cami yüzü görmemişler ile camiye giderek kendisi için dua edenleri görmektedir. Bundan hiç şüphemiz yoktur.

Yurtdışında bir yerde böyle bir karikatür çizilse. Türkiye olarak ayağa kalkardık. Ama bunu içimizden biri yapıca susmayı tercih ediyoruz.

Ama ben susmuyorum. Susmayacağım. Dinimize, dilimize, birlik ve beraberliğimize kim kastederse onun karşısında olacağım.

Biliyorum ki yalnız değilim. Yanımda sizler de varsınız.

Söz gazetesinin daha fazla zaman kaybetmeden özür yazısı yazması gerekmektedir…

Yalçın KÜÇÜK 0538, 885 73 72 ykucuk_5@hotmail.com

Yalçın Küçük

dursundogan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder