Tarım Politikasını Protesto Ediyorum !
Tarımdan cok anlamadıgım ıcın Basbakanın Tarımla ilgili acıklamalarını burda paylastım.En yetkili agızdan tarım politikamızı bılmek en dogru iştir.Senin soyledigin gubre hakkında ise ;
"Dünyada gübre fiyatlarının arttığını söyleyen TZOB Genel Başkanı Bayraktar, şöyle konuştu: “Dünya gübre fiyatlarındaki yükseliş, maliyet artışları yanında, gübre talebindeki artıştan da etkilenmektedir. Özellikle Arjantin ve Brezilya’da biyoyakıt için gerekli enerji bitkileri üretiminin yarattığı artan gübre talebi dünya gübre arz talep dengesini bozmuş ve gübre fiyatlarını yükseltmiştir.Ülkemizde de bu etki görülmüş 2007 yılında kimyevi gübre fiyatlarında %31-54.5 arasında artışlar olmuştur.Ancak 2008 yılı nisan ayı içerisinde gübreye iki defa daha zam gelmiştir. Nisan ayının ilk zamlarıyla yıllık olarak en yüksek artış %109,5 oranında DAP gübresinde meydana gelmiştir. Bu artışı sırasıyla % 98 oranında artışla Kompoze gübre, % 50 ye varan artışla da ve Nitratlı gübreler takip etmiştir.”
İlgili bilgiye ulastım.Senin girdin cıktın 16 ton mahsulde ne kadar gubre kullandıgın ancak senın bılecegın iştir.Ancak dısa bagımlı oldugumuz urunlerde bu artısların olmasını hukumetten olmadıgı acıktır.Destek konusunda beklentılerın bu gubre fiyatı ile endeksli olmaması dogal oldugunu dusunuyorum.Ama herzaman çiftçimizin ve tarım politikalarının desteklenmesinden yanayım.Daha modern tarıma ve daha guclu bir ciftciye sahip bir ülke olmak içim çaba sarf etmemız gerektiginede inanıyorum.
|