Alıntı:
Katil Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Katil Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
taktılar şu cihad kelimesine. Kur'an da ki Cihad'ın anlamı. Kişinin nefsine karşı yaptığı mücadeledir. Çıkıpta savaş açmak zorbalık yapmak değildir
|
Bilmeden fetva vermeyin!
|
benim fetva vermek gibi bir yetkim yok. Ama yetkili olanlardan çok da güzel öğrenirim. Kur'an da bir çok cihad kelimesi geçmiştir. Hepsi olmasa da birçoğu insanın şeytana yani nefsine karşı verdiği mücadele anlamında geçer
|
ilk yorumunuzla bu yorumunuz çok çelişkili.
ilkinde "taktılar şu cihad kelimesine. Kur'an da ki Cihad'ın anlamı. Kişinin nefsine karşı yaptığı mücadeledir. Çıkıpta savaş açmak zorbalık yapmak değildir" diyorsunuz. Ardından çıkmış hepsi olmasada birçoğu nefis ile yapılan mücadeledir diyorsunuz.
Şunu unutmayınızki Kur'an-ı Kerim'de geçen ibadetlerden en fazla bahsedilenlerden biri ve en faziletlisi "Allah yolunda cihad" dır!
Kendi nefsinize karşı vermiş olduğunuz mücadele çok daha farklı!
Ki konunun nefis ile alakalı olmadığı aşikardır!
Elinizin altında Hz. Google (r.a.) denen mübarek bir sistem bulunuyor. Buyrunuz "islamda cihad" kavramını detaylıca arayınız!
|
ben ilk mesajım Sayın Papa'nın dediklerinden yola çıkmıştım.
Evet tekrar ediyorum hepsi olmasa da Kur'an da geçen Cihad kelimesinin kişinin kendi nefsiyle yani şeytanla savaşmasıdır.
Ayrıca Google dan arayacağıma Allah kutsal kitap indirmiş. Ona bakmam daha doğru :-*