Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-07-2008, 01:54   #3
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Standart Ya bunları yargılayın, ya da Meclis’i kapatın!
Cübbeli darbe, darbenin yeni vizyonu olmuştur. Tanklar yürümüyor, cübbeler giyiliyor, milli iradeyi "seni hiçe sayıyorum, istediğimi yapıyorum" diyebiliyor. Kimden alıyor bu yetkiyi ? Bu yetkiyi kim veriyor, kimin adına kullanıyor ? Bağlayıcılığı kim oluyor ? El-cevap: Sözde "milli irade" ...

Yeni "Babayasa" Bu mahkemenin de haddini bilidrebilmeli. Bu dönemde bu kadar ateşli davranırsak, havale geçirmemiz de kaçınılmaz olabilir. Bunun sancısını da yine ve de yeniden, KAOS a girmiş bir Türkiye çeker. Benzetme çok da Reel gelmedi bana ... Herşey bitmiş değil. 2. şık gerçel olan sanki ...

Elimizdekileri de kaybetmek istemiyorsak, eski tip darbeye de sıcak bakmıyorsak sağduyu engin olmalı, hislere galip gelebilmeli. Son Koz kullanılmadı. Sonucu bekleyen açıklama da bence yerinde bir açıklama. Devlet admlığı, Hukuk olmasa bile Hukuk a uygun davranabilme bilincini getirebilmeli ... Hangi hukuk derseniz ? Evrensel hukuk veya olması gereken hukuk diyebiliriz.

Bu dönem aklın galip gelmesi gereken, sağduyunun zirve olduğu öngörünün konuştuğu, zamanlamanın da zirve olduğu bir dönem olabilmeli. Eğer Mefkure ülke ise, halkı Ötekilere, yani Laikçilere teslim etmemek, yeniden eskiye dönmemek için bu şiar edinilebilmeli.

Yazının ateşi oldukça yüksek ama aksine ben de çok sakinim ...

Paylaşım için teşekkürler Nusretim ... (+)

tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla