Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2008, 15:08   #13
Kullanıcı Adı
Pilot
Standart İşte Erbakan'ın ilk ziyaretçileri
Gül'e, Kayıp Trilyon davasında kendisiyle ilgili süreci ve kararları sordum. Gül, şu bilgileri verdi:

"Bu iddia ile ilgili olarak 1998'de Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Bu davada Refah Partisi'nin bütün üst düzey yöneticileri yargılandı. O sırada milletvekili olanlar ise hariç tutuldu. Ben de milletvekiliydim. Ancak benimle aynı pozisyonda olan arkadaşlar, yani genel başkan yardımcıları da yargılandılar ve mahkeme, genel başkan yardımcılarının bu işle bir ilgisi olmadığına karar verdi. Ben de zaten dış ilişkilerden sorumluydum. Genel başkan yardımcılarıyla aynı konumda olduğum için bu karar benim pozisyonum için de geçerliydi. Bu dava sonunda Genel Başkan olarak Necmettin Erbakan ve Genel Muhasip olarak Rıza Ulucak sorumlu tutuldu. Aynı davada yargılanan genel başkan yardımcıları ise beraat ettiler. Ben de milletvekili olmasaydım, yargılanacak ve diğer genel başkan yardımcıları gibi beraat edecektim. Zaten o tarihte benim gibi milletvekili olan ancak sonradan milletvekillikleri kalkan Oğuzhan Asiltürk, Aydın Menderes, Recai Kutan, Fehim Adak da açılan ek davalardan beraat ettiler."
Pilot isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla