Hürriyet ve Vatan'dan gazetecilik ayıbı
Türkiye, günlerdir CHP Genel Sekreteri Sav'ın dinî değerleri alaya alan sözlerini konuşuyor. CHP yönetimi, özür dilemekten kaçınırken konunun bir an önce kapanmasını istiyor.
Dün ise bu haberi tüm Türkiye'ye duyuran muhabir hedef alındı. Hürriyet ve Vatan gazetesi, haberi 'dinleme' gibi sundu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da benzer bir yola başvurarak 'gizli çekim' yapıldığını ileri sürdü. Cihan Haber Ajansı telifli muhabiri Murat Kaya, bu iddialara sert tepki gösterdi. Kaya, "Sav'ın programını takip etmek için gittim. Belediye Başkanı Sayın Ömer Ağakurt, elimi sıkarak 'Hoş geldin' dedi. İçeride partililer ve vatandaşlar vardı. Sav, makam odasında vatandaşlarla görüşürken her muhabir gibi haberi atlamamak için kayda girdim. Üzerimde oldukça büyük bir fotoğraf makinesi ve kamera çantası vardı. Herkesin gözü önünde çekim yaptım." dedi.
Sav, geçtiğimiz günlerde CHP'li Belediye Başkanı Ömer Ağakurt'un davetlisi olarak Elmadağ'a gitti. Sav, burada 70 yaşındaki Mustafa Ünal'ın hacca gitmek istediğini söylemesi üzerine, "Boş ver Araplara para kaptırma... Muhammed bakarsın seni bırakmaz orada... Elinden tutar geri göndermez...'' şeklinde konuştu. Cihan Elmadağ telifli muhabiri Murat Kaya, belediye başkanlık binasında yaşanan ve bazı gazetelerin çarpıtmaya çalıştığı olayın detaylarını şöyle anlattı: "Elmadağ'da telifli muhabir olarak çalışıyorum. Bir annenin karlı yolda taksinin altında kalarak sürüklenmesini görüntüledikten sonra Elmadağ'da herkes beni tanıdı. CHP ilçe yöneticileri de beni çok iyi biliyor. Önder Bey'in Elmadağ'a geleceğini öğrendiğim zaman belediyeye gittim. Sayın Sav'ın gündemle ilgili açıklamalarını haberleştirmek için heyeti yakından takip etmek istedim. Başkanın yanına çıktım. Kendisi kapıdaydı. Önder Bey'in lavaboda olduğunu söyledi. Ben de kendisini haber yapmak istediğimi belirttim, içeri girmek istedim. Başkan elimi sıkarak 'hoş geldin' dedi. İçeride partililer ve vatandaşlar vardı. Bir de CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay. Önder Bey'in gelmesiyle sohbet başladı. Mustafa Ünal da partililerle konuşmaya başladı. Üzerimde oldukça büyük bir fotoğraf makinesi ve kamera çantası vardı. Herkesin gözü önünde çekim yaptım."