Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-11-2008, 12:46   #7
Kullanıcı Adı
rikopasa
Standart Bakan Çiçek: Demokrasi var mı?
Bende zaten onu dedim o kızımızın arzu ettiği rejimde Humeyni nin rejiminde karşıt fikirli insanlar bu kızımız gibi rahat konuşabiliyorlarmıki ? baş örtmeme hakkını kullanabiliyormu İran'daki hanımlar ? Ben Atatürk'ü seveceksin sayacaksın demiyorum zaten , bunu söyleyebilme özgürlüğü olduğunu ve bu özgürlüğünü televizyonlarda kullanabildiğini söylüyorum ama beğendiği rejimde bu haklar yok , bu nasıl bir ikiyüzlülüktür.

Dinden korkmuyorum çünkü dinin hiçbir zaman insanı kötüye yönlendirecek birşey olmadığını biliyorum benim korktuğum dini sömürerek din üzerinden siyaset yapanlardır.

Yargıyla darbeyle seçilmişlerin önünü kesmek , önü kesilmek istenenler kafalarını değiştirip sadece belli bir zümrenin değil bu halkın iktidarı olduklarını unutmasınlar o halde , geriye kalan %53 ü unutmasınlar. Anayasa Mahkemesi nedir hukuksal bir kurumdur değilmi ama içerisinde bir işletmeci ve bir iktisatçı var ki bu iktisatçıda o mahkemenin başkanı geriye kalan 9 kişinin hepside hukuk mezunu ... şimdi bu iktisatçı ve işletme mezununun orada ne işi olduğunu anlatırmısınız bana , ne alaka ? Haa sen Anayasa mahkemesine atama yaparken hukukçu yerine sosyal bilimci atayacaksın o zaman sorun yok ama Anayasa Mahkemesi asli görevi olan Cumhuriyet rejimini koruyacak seçilmişlerin önü kapanmış olacak ... O zaman feshedin Anayasa Mahkemesini her gelen rejim değiştirsin bu ülkede ...
İktisatçıdan Anayasa Mahkemesi başkanı olurmu hiç diye soracağınıza hukukçuların aldığı karara kaka diyorsunuz ...

Lozan'da doktora yaptıktan sonra Atatürk tarafından "Hukuk Reformu yapmakla" görevlendirilen Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt, savcılar için "Cumhuriyet Savcısı" unvanının isim babasıdır.
Ata'nın huzurunda "Hukuk Reformu" için fikir fırtınası yapılırken, Bozkurt çok tepki alır ve sıkıştırılır:

"Neden sadece savcılara Cumhuriyet Savcısı denilir?
Cumhuriyet Başbakanı,
Cumhuriyet Bakanı,
Cumhuriyet Müsteşarı,
Cumhuriyet Valisi,
Cumhuriyet Büyükelçisi olmuyor da,
Neden Cumhuriyet Savcısı?
Savcılara neden bu imtiyaz?

Atatürk, Bozkurt'a "Ne diyorsun?" diye sorar.
Bozkurt'un cevabı çok net olur:
"Çünkü öyle zaman olur ki, cumhuriyeti korumak için başbakandan, bakandan, müsteşardan, validen, büyükelçiden bile hesap sormak gerekebilir. İşte o hesabı soracak olan Cumhuriyet Savcısı'dır."

Atatürk, gülümseyerek hoşnut kaldığını belli eder. "Devam et Bozkurt" der.
Cumhuriyet Savcısının bu cumhuriyeti korumak ve kollamak yetkisi hukuk reformuna ve Atatürk'ün yorumuna kadar uzanır.
Bugün Cumhuriyet Başsavcısı üzerinde şimşekler çaktırılırken, bu anının bir kez daha yazılması gerekliydi.

Bilen de bilmeyen de öğrensin.

rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla