Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-12-2008, 04:27   #2
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart Türban / Başörtüsü/ Çarşaf/ Tesettür Kuran`da Yoktur
Hımarın kelime manası örtü değil "başörtüsü"dür. Komiklikte sınır tanımayan bu dik sürüngenler Araplardan daha iyi Arapça bilir havasına giriyor ya işte saçmalıklarının zirvelerinden birisi burası. "Giydirilmiş kalas" diyor ya Kur'an, tipik örneği. Hoşgörmek lazım sürüngenlik geleneğinden kopmak kolay değil.Yazdıklarını düzeltmek mümkün değil çünkü ömür yetmez. Bir ipini çeksen kırk yaması sökülüyor. Efendim meşhur ayet;

İşte "kendi" İlahiYATçılarının meali, isteyen internetten araştırsın: Yaşar Nuri Öztürk:

Mümin kadınlara da söyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Süslerini/zînetlerini, görünen kısımlar müstesna, açmasınlar. Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar

Kocaman yazdım.Gözlerine tren kaçanlar gördüyse biraz lügat çalışması da yapalım.

Arapça Lügatlerden alıntıdır:

"1. Burka' (veya burku'): Bütün yüzü örter. (Erkeğin kullandığına kına' denir).

2. Nikab: Bütün yüzü örtmeyip iki gözden birini açarak bağlanan başörtüsüdür.

3. Lifâm: Her iki gözü de burun üstünden itibaren açık bırakan başörtüsüdür.

4. Lisâm: Burun açıkta kalacak şekilde ağız üstünden örtülen örtüdür.

5. Hımar: Yüz hariç başın ve boynun tamamını örten ve Kur'an'da emredilen örtüdür.

6. Nasîf: Hımar'ın daha büyüğü, Anadolu'daki "atkı"ya benzer başörtüsüdür.

7. Mikne'a: Nasif'ten daha büyük olup bel altına kadar uzanan başörtüsüdür.

8. Cilbab: Yüz hariç baştan ayağa her tarafı örten örtüdür."

"Hımar, lugat olarak tereddütsüz başla ilgilidir. İçki'ye de aklı örttüğü için aynı kökten "hamr" denilmiştir. İkisi arasındaki ortak nokta "baş" ile ilgili olmasıdır. Mesela küfr de "örtmek" demektir. Ama başa veya akla değil, kalbe nisbet edildiği için farklı kökten kullanılmıştır."

Ayrıntılı bilgi.

Bu yazdıklarımı aptallar anlamasın. Çünkü onlar ne yazarsak yazalım anlamıyor. Ben sadece küçücük Kur'an bilgim üzerine küçük bir pratik yaptım. Kocaman(!) Kur'an bilgisi olan utanmazlara hediye olsun.

Hüdaverdi nerde yazıyor bu homosapsien ? Kim bunu yazar yapıp ipini salmış ?