Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-12-2008, 18:03   #7
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Standart Kemalistlere Mahçupyan Dersi
Alıntı:
Kemalist59 Nickli Üyeden Alıntı
Kemalizmin bitmemesi ve güne ayak uydurması hep beklenir.Çünkü Kemalizm bilime herşeyden çok önem verir.DEVRİMCİ VE İLERİCİ anlayısıyla gelişime açıktır.
Hangi kemalizm bu ... yarım saattir yazılanı okuyorum Kemalizm i anlatan bir ifadeye rastlayamadım. Kişiden kişiye değişen bir anlayış kemalizm ise bu bir ideoloji olamaz. Belki hep aynı yere geliyoruz ancak bu da bir realite ... Kemalizm tarifi ve de uygulayıcıları bu idelojiyi yıktılar, hem de başlamadan.

En kısa soluklu ideoloji de Kemalizm desek yeri hani ... Atatürk ilke ve inkılapları deyince hep tarih vurgusu hatırıma geliyor. Mustafa Kemal bunları nasıl ve ne için yapmıştır gereçeğini sorguluyorum. Kaynaklara bakıca da (Reel olanlar ) bana diyor ki bir çoğu dış yaptırımlı. Tercih yaptırtılmış kendisine .. .Halka bunu Reva görmek çok da Mustafa Kemal yapısına uymuyor bence ...

Mustafa Kemal gerçeğini yeni öğrensemde Kemalizm gerçeğini biliyordum. Kemalizm savunulası değil, savunulmaması ideal olan bir gerçek olarak önümde durur olmuş durumda. Biz değerlerimizi evrensel olanlardanseçeriz. Güne haiz değişenleren değil. Kemalizmin hayatiyeti kalmamıştır. Mustafa kemal yaşasa idi kesinlikle söyleyebilirim ki ne kemalist olurdu ne deKemalizmi savunur olurdu. Adının bu kavramla anılmasıda onu rahatsız ediyordur. hani maske olarak kullanılmak insanı aşağılamak olsa gerek ...

Saygı ve sevgilerimle ...
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla