Canan Bezirgan'dan çelişkili sözler - İZLE
Özgün Genç kardeşim. Tamam, bu bayan çok acılar çekmiş olabilir. Ama unutma ki tüm baş örtülü bayanlar bu ülkede zulüm görüyor. Yerlerde sürüklenmesi, evladını düşürmesi, polis tarafından dövülmesi elbette çok üzücü. Ama bana göre bir insana yapılabilecek en büyük zulüm, inancına yönelik zulümlerdir.
Düşün, bayanlarımız baş örtüsünü inancı gereği takıyor. Baş örtüsünü çıkartmak zorunda kalan bayanların, yaşadığı acıyı, utancı bir düşün! Bundan daha büyük bir ızdırap olabilir mi? Bundan daha büyük bir zulüm olabilir mi? Olmaz elbet. Demek ki bu zulme bu işkenceye maruz kalan sadece Canan Bezirgan değil. Şu forumdaki bayan kardeşlerimiz bile bu ızdırabı çekiyor.
Peki ben niye inandırıcı bulmuyorum? Bunu anlamak için Beziran'ın verdiği cevapları diğer cepheden düşünmelisin. F. Altaylı "Atatürk'ü seviyormusun?" diye sorduğunda (ve diğer pek çok sorusunda) amacı neydi? Amacı ortalığı karıştırmak değilmiydi? Yoksa iyi niyetli bir soru mu? Eğer iyi niyetli sordu diyorsan, o zaman sana söyleyecek bir sözüm yok. Ama iyi niyetli değildi. Amaç suyu bulandırmaktı. Altaylı'nın sinsice hazırladığı sorulardı ve Bezirgan'dan istediği malzemeyi de aldı. Ben başta bunu kabullenemiyorum. Altaylı'nın karşısına çıkması bile başlı başına bir yanlış. Niye böyle bir oyuna geliyorsun? Niye başındaki örtüyü malzeme ediyorsun? Cahil bir insanda değil ki.
Başta da söylediğim gibi bu ülkede zulüm gören birçok baş örtülü bayan var. Ve o bayanlar Bezirgan gibi Kanadaya gitmeyecek. Bezirgan'ın bulandırdığı suyun içinde yaşamaya devam edecekler. Ülkedeki siyasi sorunları da bir kenara bıraktım. Şimdi öyle bir tablo oluştu ki, sanki baş örtülü bayanlar Humeyni yanlısı, Atatürk düşmanı oldu. En azından basın öyle gösterme çabasında. Çünkü ellerine bir malzeme var. Altaylı'nın elde etmeye çalıştığı malzeme de buydu zaten. Bu sokağa çıkan bayanlarımızı ne kötü etkiler? Hiç düşünebiliyor musun?
Son olarak şunu da söylemek istiyorum. Bu ülkede acıların en büyüğü yaşanmaya devam ediyor. Hala baş örtüsüne el uzanıyor. Peki ülkemizde bu zulme uğrayan bir bayana desen ki "Çık Altaylı gibi birinin karşısına, anlat herşeyi?" Sence kabul eder mi? Kesinlikle etmez. Çünkü bilir ki onların amacı sorun çözmek değil, malzeme bulup sorunu daha da çıkmaza sürüklemek. Allah yolunda söylenecek her söz, atılacak her adım çok önemlidir. Bunu malzeme konusu edeni de, ettireni de ben sevmem.
|