Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-14-2008, 13:14   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Canan Bezirgan Kendini Savundu
FADİME ŞAHİN DEĞİLİM

Atatürk’ü sevmiyorum’ sözleriyle bir anda dikkatleri üzerine çeken Nuray Bezirgan ‘Başörtüsü eyleminde polis copuyla bebeğimi düşürdüm. Düşüncelerimi söyledim. Bu kadar acıdan sonra geri adım atmam’ dedi

Nuray Canan Bezirgan, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Dökümantasyon Bölümü 2.sınıf öğrencisiyken, başörtülü sınava girmek isteyince 6 ay ceza aldı. Cezası ertelenince Kanada'ya iltica etti ve 7 yıl orada yaşadı.

Nuray Canan Bezirgan eleştirilere tepki göstererek "ben ikinci Fadime Şahin değilim" diyor. Yaşadığı acılara dikkat çeken Bezirgan üniversitedeki başörtüsü eylemine müdahale sırasında polis copuyla karnındaki bebeğini kaybettiğini söyledi. Bezirgan ikizini yaşatabilmek için ölü bebeğini 5 ay karnında taşıdığını belirterek "Ben bu sorun için bu kadar büyük acılar çektim. Şimdi benden düşüncelerimi gizlememi nasıl isterler. Bunu yapmam. Ama kimse beni bir tarflara da çekmesin. Açık ve net konuştum. Başıma birşey gelemyecekse dedim. Bir insanı sevmemek suç mu? diye konuştu.

HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEMİŞ

"Bazı medya mensupları beni Fadime Şahin ile bir tutuyor. Bu benim canımı çok sıkıyor. Bir kere ben evliyim 3 çocuk sahibiyim, onunla beni nasıl kıyaslayabilirler anlamıyorum. Onunla kıyaslanmak çok sinir bozucu. Bu kadar şey yaşadım, beni en çok geren şey bu oldu. 10 yaşındaki oğlum şimdi bana, "Anne doğruları söyle, ne düşünüyorsan doğru olan neyse onu söylemelisin" diyor. 3 gündür kızımın saçlarını taramadığım için o da 'neden böyle oluyor anne, Kanada'da böye değildi' diyor. "Türkiye'De hiç hiçbirşey değişmemiş, aynı tas aynı hamam."

İNGİLİZLERİN ZULMÜNÜ GÖRÜYORUM

Bezirgan sözlerine şöyle devam etti "Ben sözlerimin arkasındayım, ben herhangi bir kişiyi sevmiyorum diye o kişi değersiz mi olacak. ben böyle anlaşılacağını bilmiyordum. İngiliz Mandası dedni. Benim kastetmek istediğim şey; dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir yasak yok. Orda canlı yayında bir anda ilk ağzımdan İngilizler çıktı. Yani farketmiyor İngiliz, Amerikan ya da Fransız. Neticede İngiliz ve Amerikalıların, Irak'taki halka yaptıkları zulmü görebiliyorum. Humeyni'yi müslümna olduğu için sveiyorum ama bu benim Humeyni'nin her yaptığını onaylayacağım anlamına gelmez."

13 Haziran Cuma
Kübra Uzun - Star

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla