Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-17-2008, 16:42   #7
Kullanıcı Adı
Akl-ı Selim
Standart Ailede Ahlâkî Görevler !!!
Alıntı:
gönülden Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
erakk Nickli Üyeden Alıntı
Erkek, karısıyla yetinip üzerine evlenmemelidir; çünkü iki evlilik kıskançlık ve geçimsizlik doğurur". Kınalızâde çok kadınla evliliğin insan tabiatına aykırılığını şu şekilde ifade eder: "Evde erkek, tende can gibidir; iki tene bir can olmadığı gibi iki kadına da bir erkek yakışmaz".

İslâm hukukunda da çok evlilik dinin bir emri olarak değil, ihtiyaç halinde kullanılabilecek bir ruhsat olarak tanıtılmış, kural olarak tek evlilik tavsiye edilmiştir. Çok evlilik için çoğu diyanî nitelikte bir dizi şarttan söz edilmesi de bu gayeye mâtuftur.

Kınalızadenin bu ifadelerine eyvallah dedik . Ancak bugünün kadını sahipsizlıikten başı boş kalmış durumda değil mi .Herkes için konuşmuyorum ama çok evliliğe bu noktada çok da öcü bakmamak gerekir diye düşünüyorum .Çok eşlilik düşünmüyorum ama düşünen içinde kuranın uyarısını dikkate aldıysan adalete dikkat edeceğini düşünüyorsun neden olmasın derim.
Liselerdeki kavga rollerinin değişmesi günümüzde nasıl bir tablonun sergide olduğunu gösteriyor.Bu konuyu bu perspektiften açabilir misiniz

Bence burda çözüm çok eşlilik değil gençliği bulunduğu girdaptan kurtarmak, kendine getirmek olmalı..çünkü sahipsiz kalan, başıboş genç bayanları ölçü alırsa bir okadarda aynı durumda bulunan genç erkekler vardır..ve kadın o duruma düşmesindede erkeğin rolü büyüktür..gençlik heriki cinstete bozulmaya yüz tutmuş...ahlak değerini yitirmiştir....gayr-i meşru ilişkilerin kendilerini nasıl yıprattığı ve öz değerleri hatılatılmalıdır...
Ama maalesef bu noktada kadın hem suje hem obje olarak kullanılmakta yani yemleme ve dejenerasyon bayanlar kullanılarak yapılıyor.Kesin ifadelerden kaçmak istiyorum derken onu kast etmiştim.Suçlu konumunda kadını bırakmak değil niyetim.
Çok eşliliği bir sahiplenme görüyorum.Neyse anlaşmamız biraz zor sanırım.Ben beynimdeki fırtınaları dindirip konuşamıyorum bu da ikili ilişkileri ierletmede engel sanırım.Yorumun için tşkrler gönülden alkan için +1
Akl-ı Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla