06-17-2008, 20:24
|
|
|
|
Alevilerin Fethullah Gülen Görüşü
Alıntı:
|
islam Nickli Üyeden Alıntı
aleviler müslümandır salih mümin olmaya bilirler, ben müslümanım diyene kafirsin demek dinimizde yoktur günahkarda olabililer nekadar bizim günahkar olduğumuz aşikarken günahkarlarakafir demek yakışmaz..
saygılarımla.
|
Güzel kardeşim her ben müslümanım diyen müslüman değildir..Müslüman günah işler..Ama küfre girerse dinden çıkar..Müslüman olmaz..Bunu ben değil Allah'u teala söylüyor..Müslümanım diyipte Allah'ın emrine muhalefet edenler sence günahkar mı oluyorlar yoksa küfre girip,dinden mi çıkıyorlar..Haşa biz nasıl Allah'ın emrine muhalefet edebilirz.. :o ama onlar ediyorlar..Lütfen dikkat edin..Günahkar olmak ile küfre girmek arasında dağlar kadar fark var..Alevilere saygı duyarız..Nasıl ki hristiyan ve diğer dinden olanlara duyuyorsak..Ama bu açık bir gerçektir..Aleviler sözde müslüman olduklarını iddia etselerde,müslümanlığın gereğini yerine getiren gerçek müminler değillerdir..Her şey bir kenara,Kuranı Kerimde alevilik diye bir mezhep,bir din,bir emir yoktur..Bunları bence iyice ayırd edin..Dinimiz öyle atıp tutulacak,her önüne gelenin fikrini söyleyecek bir oyuncak değildir..
|
|
|
|