EŞARP KONUSUNDA ÇOK ACİL OYUN KURMAZ İSEK VALLAHİ BENİM KIZIM BİLE KAPANMAZ
Var edilme söz konusu olamaz muhakkak ancak şüphelerinizin odağında kamusal alan korkusu var sanırım.Öncelikle örtünme işi öyle birkaç kişiye özenmeyle olmaz.Aile'nin verdiği eğitim sonucu kızlarımız örtünür veya açılır saçılır.Bunu iyi bilmek lazım. Muhakkak ki örtünen bayanlara yollar kısıtlanmış ama kapatılmamıştır.Bugün kadının dininden taviz vermeden çalışması ve hatta ilim öğrenmesi bile çok zor. Ancak çocuklara verilecek olan mesaj , örtülü kadınında her işi başarabildiği imajı değil ,kapalı kadınında saygın ve bilgili olabileceğidir,bu da sokaklarda arz-ı endam etmeyle veya gazetelere cıkmayla olmaz.Toplum içindeki hal ve hareketler kadının saygınlığını artırır.Mesela bir Kur'an kursunda hakkıyla vaizelik yapan,kapı kapı (günler,mevlitler felan oluyor ya ) dolaşarak HAKK(c.c)'ı anlatmaya çalışan,eğer sokağa cıkacaksa edebiyle adabıyla yürüyen ,ihtiyaclarını giderirken gereksiz muhabbetlere girmeyen kadınlar saygınlığı ve örnek alınmayı hakediyor.Asıl önemli olan biz bunlara saygı gösterebiliyormuyuz eğer biz bunlara saygı gösteremiyor veya çocuğumuz yanımızdayken onları öven ve gerektiğinde örnek gösteren ebeveynler olamıyorsak suç bizimdir başta.Evet suç başta bizde,bizler hem dini egitimi vermekteki yanlışlarımızı bilmiyoruz hem örnek olamıyoruz hemde örnek olanları övemiyoruz.Eee daha çocugumuzun dini vecibelerini yerine getirmesini nasıl bekleyebiliriz.Daha gecenlerde arkadaşım nişanlanıyordu annesi hanım bir hoca çağırmış hoca nişandan önce sohbet etmiş ve müzik eşliğinde oynama ( halay vs )nın caiz olmadığını anlatmış içlerinde örtünmeyen hanım yok gibiydi ( bi ara cıktıgımda gördüm-çünkü sadece bayanlar vardı erkekler dışarıda bekliyordu ) ancak sohbet eden hanım oynayacagınız aklıma geldiğinde içim sızlıyor demesine rağmen ,sohbet bitip vaize cıktıktan hemen sonra oyuna başladılar ! (gülermisin aglarmısın).
Yani diyeceğim o ki kadınları madde planında ön planında sergilemek yerine ruh planında örnek şahsiyetler olarak küçük zihinlere yerleştirmemiz daha faydalı olur.Örtünme olayı nefsin hiçte hoşuna gitmeyen bir olay olduğu için cocugun 4-5 yaşlarından bulug cağına kadar işlenmesi gerekli olan bir konudur .
Saygılarımla ...
|