Madem laiklik bir yaşam tarzı, o halde şunun 24 saatini kabaca anlatın bakalım.
Laiklik özgürlükten yanadır benim bildiğim..Yani kimsenin dini inancına,fikirlerine müdahale etmez..Bu gün Laiklik ile yönetilen ülkelerin hiç birinde başörtüsü yasağı yok mesela..Üniversitesine örtüsüyle giden bir kız kapıdan '' aşağılanır'' bir biçimde geri çevrilmiyorda..İçinde mescidi olan bir çok gayri müslim okulu var yabancı ülkelerde..Bayanalar başörtülü polislik bile yapabiliyorlar..(ingiltere)
Peki bizim ülkemizde neden yok..? Laikliğin tekeli onlara ait olduğu halde, dinlerini yaşamak isteyenlere saygı gösterip potansiyel rejim düşmanı gözüyle bakmayan yabancı ülkeler neden gerilemiyor..? Neden dinini yaşamak isteyenlerden korkup yasak getirmiyorlar..? Mantiken düşündüğüm vakit benim aklım almıyor..Bu nasıl bir korku,nasıl bir düşüncedir..? Bu saçmalığa kim ne zaman son verecek,kimin ömrü yetecek çok merak ediyorum..Başbakanımızın halini görüyoruz..Adam 6 yılda nasıl eridi..Bu kendini bilmezlere ne beden ne can ne akıl dayanır..Allah hepsinin şerrinden bizleri korusun diyip dua etmekten başka bir şey gelmiyor insanın aklına..Allah sonumuzu hayr etsin..!
|