Diyanet Görevlileri Futbolizm Misyoneri Gibi
Ben hoş bulmadım..Tamam maç esnasında hepimiz dua ettik kazansın istedik..O guruptaki tek müslüman takım bizleriz ve onları yenmek bize gurur verdi,onur verdi..Ama cami içersinde futbol(neticede bir oyun) için dua etmek bana göre yanlıştır..O halde ülkemizi temsil ediyorlar diye eurovısıon içinde camilerimizde dua edelim..Olur şey değil..Elbetteki futbolla o yarışmalar kıyaslanamaz ama neticede bir oyundur bu..O maç için iddia oynayıp para yatıranlar var..İddia oynamak biliyorsunuz ki dinimizde haram..Onların kazanmasınada vesile olunmuş oluyor bu durumda.. Camilerde dünyevi zevkler için dua edilmemeli..Dünyevi kazalardan musibetlerden bizleri koruması için,çocuklarımıza geleceğimize hayırlı olmak,helal lokma kazanmak ve ahiretimiz için dua etmeliyiz..Ama futbol için camilerde özellikle dua edilmesi hoşuma gitmedi..Maç esnasında veyahut içimizden geçtiği vakit kazansın diye geçiririz..Müslüman ülke olarak gayrimüslimleri herhalukarda yenmek,geçmek gurur vericidir.. Ama özellikle camilerde bunu yapmak bence hoş değil..
Bu arada başlığı bende beğenmedim özgürtutsak gibi..Tüm imam ve hocalarımızı zan altında bırakıyor..Yakışmamış değiştirelim bunu.. ;)
|