Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-21-2008, 23:20   #31
Kullanıcı Adı
sümeyra
Standart Diyanet Görevlileri Futbolizm Misyoneri Gibi
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
sümeyra Nickli Üyeden Alıntı
Camiler bizim için çok kutsal yerler olduğu için maç adına dua etmeyi konduramıyoruz.
Ben de bir abeslik göremiyorum. Herşey için dua edebiliriz. İmam bey zelil eyle filan demiş ben oraya takıldım. Sonuçta Ülkemiz için ter döküldü başarıyı Allah (c.c) başka kimden isteyebiliriz.
İşte onu diyorum futbol bir oyun ve oyun için camilerimizde dua etmek hoş gelmiyor bana..Elbette Allah'tan isteyeceğiz herşeyi ama bununda bir usulü var..Futbol bizim ahiretimize bir fayda sağlamıyacak..Sadece dünyevi bir zevk,dünyada bizi tatmin edecek bir oyun..Camilerde dua etmemiz gereken daha önemli şeyler var..FİLİSTİNli kardeşlerimiz gibi.. Müslüman bir ülke olarak gayrimüslimleri bu konuda geçmek güzel ama geçmesekte bir şey kaybetmiyeceğiz..Neticede oyun kaybetmekte var kazanmakta demiyormuyuz..? O yüzden ben çok saçma buldum yapılanı..Bu benim fikrim..
Tabi ki senin fikrin karşıda çıkmadım zeten :-* Biz camilerimizi çok fazla kutsallaştırıp hayatımızdan çıkartıyoruz
Efendimiz zamanında camiler mescitler hep hayatın içindeydi, düğünler dernekler hep mescitlerde yapılırdı ve biz bugün dinen bir sakıncası olmayan, dini ve milli değerlerimizi çoşturacak birşey için dua etmenin en güzel yeri olan camilerde yapılan bir yakarışa hor gözle bakıyoruz. hep ahiret için dua etmeyiz hem dünya da bizim için.