06-22-2008, 23:15
|
|
|
Erdoğan'a Kürtçe pankart toplatıldı
Alıntı:
LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Kırık_Çocuk Nickli Üyeden Alıntı
Benim büyüklerim (baya büyüklerim) Türkçe bilmiyorsa ve Başbakana olaki Lawe mın xer hat Dediği zaman o kadınıda pankart gibi toplatacaklar mı?.....
yoksa döverek başbakanın yanından mı uzaklaştıracaklar ?..
Sence neyi hakediyor loni?
ben Bu ülkenin vatandaşıyım orta asyadan gelmedik oğuz boyu kayı boyu değilim..Yalan mı söyleyelim..
Ama Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım..Bunu kimse inkar edemez inkar eden önce kimliğini yırtmakla işe başlayabilir mesela..
|
Bende işde senin bahsettiklerini ve bulunduğumuz durumu açıklamaya çalışıyorum.. Ne yazık ki gidişat ve istekler tam da senin anlattığın gibi.. TC vatandaşlığı.. Kimse zorlamıyor sizi türk üm demekle ancak bunu söyleyemiyorsanız dahi bu ülkeyi bu şekli ile çok sevdiğinizi söyleyemezsiniz... Türkiye li olmak ne kadar kötü bir Almanya gibi bir ispanya gibi bir yugoslavya gibi olmak..
|
O kadar önyargilisin ki kürt olmayan arkadasi bile zorla belli bir kaliba sokmaya calisiyorsun kardes!..
Neyi söyleyemiyrouz türkiyeli kavramini basbakanimiz kullaniyor o zaman kötülük ondan mi doguyor!.. birak isteyen türküm desin isteyen türkiyeli isteyende türk vatandasiyim desin bunun kistasini belirlemek sahislarin ve devletin tekelinde olamaz!..
Herhalde sende ya sev yada terket diyenlerdensin ;)
|
Türkiyeli kavramı bu ülkenin fedaralleşmesi değilmidir.. Tabiiki herkez hür iradesi kendini nasıl isterse öyle görsün ister ermeni ister arap.. Ancak bu ülkeye zarar vereceğeni bile bile bunu özellikle vurgulamak da ne demek..
Ya sev ya terk et kavramını bana nasıl olduda layık gördün acaba,,, kimin önyargılı olduğu güzel belli oluyor sanırım....
|
Ne anlamda federallesmesi!... Bu ülkede yasayan herkes türk mü olmak zorundadir bir kisi Türkiyeliyim yada Türk vatandasiyim dedigi zaman onu dislayacakmiyiz yada türküm demedigi zaman ona terket mi diyecegiz..
Benim önyargim senin yazilarindan kaynaklaniyor ancak kürt olmayan birini bile kürtlestirmek önyargidanda öte bir vaka olsa gerek ;)...
|
|
|