06-23-2008, 14:10
|
|
|
Biraz da Gülelim
Alıntı:
DARCECİ Nickli Üyeden Alıntı
Bak beni iyi dinle..Türbanlıların taktıgı başörtüsü degildir.Benim babaannem de başörtüsü takar...Ama astronot gibi giyinmez..Darbeciyim ben yalan degil...Sizde cumhuriyeti yıkmak istiyorsunuz ama açıkça söylemekten kaçınıyorsunuz yüreginiz varsa açıkça ifade edin.
|
Kimsenin Cumhuriyeti yıkmak istediği yok....Çünkü Cumhuriyette ve gerçek demokraside, çarpıtılmamış gerçek laiklikte benim kişisel hak ve özgürlüklerimi kısıtlayan hiçbir şey yok....Eğer ki olsaydı, açıkça söylüyorum elbette karşı olurdum, çünkü insan olarak belli taleplerim var...
Senin babaannenin örtünmesi geleneksel olabilir, ya da kendi inancı gereği o kadarı yeterlidir onun için....Buna kimse karışmıyor ki..
"türban" (türban demeyi asla sevmiyorum ama) ile "başörtüsü" arasında bir ayırım yaparak,yasağı meşrulaştırmaya çalışmak da meselenin özünü saptırmakta... Dini bir gereklilik olduğu inancından değil de, geleneksel bir âdet olduğundan başını örten bayanların olduğu doğru... Bu bayanların doğal olarak saçlarının veya boyunlarının bir kısmını göstermekte herhangi bir sakınca görmedikleri de doğru... Fakat bunun "laiklik" ve "din özgürlüğü" meseleleriyle zaten bir alâkası yok... Bazı yörelere has bir takım kıyafet şekilleri (örneğin: şalvar) neyse, bu gelenekten ötürü takılan "başörtüsü" de odur... Ama burada dayatılmaya çalışılan, aslında eskiden herkesin bu "rahat" ve "geleneksel" başörtüsünü taktığı ve dinen gerekli olarak algılanan sizin deyiminizle türban benim deyimimle başörtümünün yeni birşey olduğu tezi, bir yalandır...
|
|
|