Keşke kopyala-yapştır yapmasaydın

Eklediğin yazılar beni doğruluyor bir bakıma.
"İşte (şu) namaz kılanların vay haline, Ki onlar, namazlarında yanılgıdadırlar, Onlar gösteriş yapmaktadırlar." (Ma'un Suresi, 4-6) Bilmiyorum bu ayetten ne anlam çıkardın ama başka bir şeyden söz edildiği kesin.Kendi kafamıza göre açıklamaya kalkmayalım ayetleri ;)
Benim anlatmak istediğim ile senin anlatmak istediğin ayrı.
Birisi nasıl gösterişli dua-namaz-oruç veya herhangibir ibadeti yapabilir ?
'namaz kılıyorum' diye reklam yapar,insanların güvenini kazanmaya çalışır ama başka bir mekana gidince o farzını yerine getirmez.Bu gösteriştir.
'Oruç tutuyorum' der ama evine veya başka bir yere gidince suyunuda içe yemeğinide yer,buda gösteriştir,yalandır,sahtekarlıktır.
'Başörtüsü takıyorum' der,mahallesinde takar ama başka bir mekana gidince başını açar,buda gösteriştir.
Teleizyonda hoca dua etmeye başlar,yanındaki insanlarda hocayla birlikte dua etmeye başlayınca o kişide ellerini açar dua edermiş gibi yapar,buda gösteriştir. -bülent ersoy-petek dinçöz güzel örnek olur buna-
Arkadaş çevresinde dini bütün olarak gösterir kendisini ama evine gidince sapıklıklığını dışa vurur,buda gösteriştir.
Gösterişliden çıkardığım anlam budur benim.Eğer ki yanlış düşünüyorsam camiide cemaat ile namaz kılan herkes gösteri yapmış olmuyor mu ? imam dahil ?
Tıpkı burdaki adamın yaptığı gibi,gösteriş budur:
http://www.yasaktube.com/browse.php?...zOA%3D%3D&b=61
Münafık: Kalben inanmadığı halde, dili ile mümin olduğunu söyleyen kimsedir.