Alıntı:
_Yeniden_ Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
susuz Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
_Yeniden_ Nickli Üyeden Alıntı
İsrail ile Hamas anlaşmak zorunda kalıcak diye düşünüyorum...İsrail bu savaşa son vericek, Hamas ise İsrail'i siyasi olarak tanıyacak, belki de onun yönetiminde yaşamayı kabul edicek...
Yoksa bu kanlı savaş nereye kadar sürücek? :'(
|
Bence hiç öyle değil.
Hamas kabul etseydi çoktan ederdi.Bu kanlar 1946 yılından beri devam ediyor.Kabul etselerdi çoktan ederlerdi.
Hamas filistini kurtarmak için kurulmuş bir örğüttür.TERÖRİST DEĞİLDİR.bece filistini alana kadar devam edecek bu kavga...
HAni bir söz vardır dünyada en azimli kişiler filistinliler diye..
ABDULHAMİT SIRF BUNUN İÇİN BU KİŞİLERİ KUDÜSE YERLEŞTİRMİŞ:KUDÜSE SAHİP ÇIKMASI İÇİN !!!
Bu zülmün bitmesi için ilk başta Türkiye ve islam dünyasından destek verilmesi gerekiyor.ANcak üzülerek söylüyorum bizden ses yok ...
|
Hamas'ın terörist olmadığını biliyoruz...Biz de başka bir devlet tarafından işgal altında olsaydık bu tarz direniş örgütleri elbette kurucaktık...
Halk Haması destekliyor elbette, gavur kurşunundan kim medet umabilir?
Ama Hamas siyasi değil, resmi değil...Ve Türkiye diplomasiyi İsrail'le yapmak zorunda...İsrail'e bir ambargo uygulamak çok zor...Karşılıklı görüşmelerde bu savaşa kesinlikle karşı olduğunu, İsrail'in kendisinden destek ve talep beklememesi gerektiği söylenebiliyor sadece...
Elden bu gelen bu kadar yani...Ama bir yandan da Filistindeki kardeşlerimize her türlü yardım gönderiliyor...
Abd İran'ı vurmak isterken, İsrail Suriye'ye girmek isterken, Türkiye sadece diplomasi yapabiliyor...Buna da şükür...Amerika-Suriye-İsrail-İran...Hepsiyle görüşüyoruz, diplomasiyle aracılık yapmaya çalışıyor...Ama sözümüz bir yere kadar geçiyor...
Sadece masa başında konuşabiliyoruz...Ama ekonomimiz düzeldikçe, Dünya piyasasında değerimiz ve gücümüz arttıkça bizim bu konulardaki etkimiz de artıcaktır...
Ama yeniden söylüyorum, Türkiye diplomasiyle bu savaşların gecikmesinde etkili olmuştur...
|
KArdeşim hamas RESMİDİR.seçimlere el fetihle girdi ve ezici çoğunlukla iktidar oldu hatırlasanıza.Bir kaç ay geçti filistin ummadık bir şekilde güçlendi israil bunu istemedi ve elfetihle bir olup darbe yaptı hamas hükümetten düştü.HAMAS'IN resmi olduğunu bilmiyorsanız gerçekten yazık.Ben daha birşey yazmayacağım vesselam.