06-24-2008, 16:28
|
|
|
Türkiye`nin başına gelebilecek en büyük felaket sizce hangisidir?
Alıntı:
LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
_Yeniden_ Nickli Üyeden Alıntı
Tekalifi Milliye Kanunlarını hatırlayanınız vardır...
Eskişehir-Kütahya Savaşlarının kaybedilmesinden sonra çıkarılmıştır...Daha çok ordunun ihiyaçlarını karşılamak için halktan belirli ölçüde yiyecek, giyecek, eşya, hayvan vs. aldılar...
Şimdi dış borcumuzu kapamak için devlet her vatandaşının maaşıyla orantılı olarak yüzde şu kadarını alacağını ve borcu büyük ölçüde bitireceğini söylese,
kimler razı olurdu? Merak ettim... 
|
Güzel tespit :-* :-* artık 50 yıl öncede değiliz.. Herkez artık devletçi değil.. Sen verebilirsin ancak ne yazık ki 70 milyon bunu verirmi..
Herkez artık farklı bir düşüncenin içerisinde .
|
Evet ama o zaman halk daha fakirdi...Çünkü savaşlarda yenilgiye uğranmış, sefaletin yanı sıra psikolojik olarakta pek parlak durumda değildi kimse...
Ben bunun imkansızlığının farkındayım zaten...Çünkü herkesin aldığı ücreti tespit etmek, o ücretle baktığı nüfusu belirlemek zor...Adil olmaz muhtemelen...Veren var veremeyen var zaten...
Hem bugün sorsalar sokakta bir vatandaşa, bir yıl süre ile atıyorum 100 milyon eksik almayı kabul eder misin bu borçların ödenmesi için diye?
Pek azı kabul eder...Hep şuanı düşünüyoruz çünkü...Bu 1 yıl nasıl geçer diyoruz...Bir yıl sonrası rahatlık aklımıza gelmiyor...
|
|
|