Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2008, 17:49   #8
Kullanıcı Adı
murat kurt
Standart NEDEN Allah TÜRK'Ü KORUSUN!!
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Size bir şey sormak istiyorum bir örnek vererek....

İkiz kuleleri düşünelim...Her milletten ve dinden insan vardı içinde değil mi...benim o haberi izlerken içimden "Allah hepsini korusun" geçti....peki ya sizin ne geçerdi veya geçti "Allah tüm müslümanları korusun" mu...??

İşte anlatmak istediğim bu...Eğer bunlardan birincisi geçti diye içimden günah işlediysem ben o günaha rağzıyım çünkü ben bir insanım ve vicdanım var...Ve vicdanım din ayırmıyor....

Masum insanların ölümüne hep üzüldüm.Almanların Yahudilere karşı zulümlerine de üzüldüm.İkiz kulelerdeki vahşete de üzüldüm.İnsani bir duygu.Vicdan meselesi bu.

Allah bize bir yerde zulüm varsa bunlar kafirse bunlara acımayın,yardım etmeyin demiyor.Osmanlı İspanyadan Müslümanları kurtarırken Yahudileri de kurtardı.Müslümanları alıp gerisini o cehennemde bırakmadı.

Biz kafirlerin çilesine de üzülürüz,onlara yardım etmeyi görev ediniriz.

Ama onlar kendilerini var edene inanmadılarsa,onun dinine girmedilerse Allahın gazabını çektilerse...

Allah biz Müslümanlara Kafirlere dua etmeyin dediyse bunu dinlemek zorundayız.Onlara üzülürüz,yardım etmeye çalışırız ama dua edemeyiz.

Biz kullarız emredileni yaparız.Gösterilen kadarını biliriz.Allah herşeyi bilir.Allahın emirlerini bize daha hümanistik gelen bazı düşüncelere uyduramayız.

Çünkü bu yasakta da bizim bilmediğimiz hikmetler vardır.

O yüzden iyi dilekte bulunalım ama inanmadıkları Yüce Allahın yardımını kafirler için istemeyelim.

Seni çok iyi anlıyorum-hala-ama senin de beni anlamanı bekliyorum.
murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla