Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-08-2008, 18:16   #145
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart NEDEN Allah TÜRK'Ü KORUSUN!!
Alıntı:
LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor.. Ben küçük bir örnekle anlattım özgeçmiş falan okursunuz kararınızı verirsiniz.. Ortada bir durum var bence tartışma yeride burası değil kafa karıştırmak istemiyorum.. Dua etmek dinimizce uygun değil. Asla karşı çıkmıyoruz. Allah şükür. Ama şu uygun mu Kafirin malını kullanma onu zengin etme.. Bu nasıl açıklanıyor.. İkisinin farkı nedir.. Bunu merak ediyorum.. Bu ayrıma nasıl gideceğiz..

Bazen susmak en iyisi sanırım..

Şimdi dua etmek konusunda anlaşmışız o halde..EyvAllah geçelim.. Ben size önceden yazdığım yorumda bir şey dedim..Dikkate alınmamış demek ki..? ;) Kafirlerin elinden yiyp içmek haramdır bilirim..!! Ama onların yaptıkları icatları kullanmak vs dinen caizmidir değilmidir buna ben cevap veremem..Böyle bir gaflete düşersem büyük günah işlemiş olurum..Bizler aciz müslümanlarız.. Allah'u Teala Nisa suresinde ne diyor..? '' Benden sonra peygamberlerime,ondan sonra ululemre itaat ediniz..'' Ululemre demek ictihad ehli alim demektir..Resulumüzde benim varislerim alimlerdir buyuruyor..Bu sorularımzın cevabını ancak ictihad ehli alimler yorumlayabilirler..Bize düüşmez.. :-* Tabi Zekeriya Beyaz gibi çakma hocalardan değil..Onlar bidaat ehli gafillerdir sadece.. ;) Sorunun cevabını bilmiyorum ama sizin için araştırıcam..Sizin vesilenizle bizde nasipleniriz inşAllah..